Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

predators 

všechny recenze uživatele

Teda, podle názvu a obalu jsem myslel, že půjde o nějakou parodii v Rambo stylu a ono šlo o v celku slušný doják. Tak jo, to možná přeháním, ale více citlivé povahy nějakou tu slzu ukápnou. I proto se mi jeví toto dobrodružství spíše jako drama pro piškoty, nežli "divoce zábavný", jak je napsáno na přebalu. A nebo divoký jo, protože ti dva hošani byli jak urvaní ze řetězu... :-) 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ten nápad natočit dětský film o tom, jak děti točí takové netradiční pokračování Ramba, je sám o sobě výbornej a hodně se mi líbí. I to samotné natáčení bylo fajn a někdy to bylo hodně fajn ulítlý. Zvlášť se mi líbila ta animovaná sekvence, kam ještě prostřihávali záběry z Ramba a hlavnímu prckovi narostli svaly. Hrozně mě tam ale rušily ty rodinný linky obou hrdinů. Ty totiž jedou podle zajetejch klišé, víte jak to s nima skončí a vůbec do tohoto jinak hravýho filmu nepasujou a docela nuděj. Moralitky taky nevyšly, i když vím že to k dětskejm filmům prostě patří. Jinak je to ale docela originální film, který možná místy děti ani nepoberou a i přes zbytečný rodinný odbočky to mohu doporučit. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $1,785,505Tržby Celosvetovo $10,870,249║ Chýba tomu primeraný cit a ľahkosť, lebo ťažko sa to niekam zaraduje, ani dráma ani komédia, stále to niekam kolísa bez priameho smerovania, ak by to celé malo takú silu a zábavnosť ako záver mohlo to byť bez problémov za plný počet. Potenciál to veru malo aby to mohla byť neskutočná krásna pocta Rambovi, takto to ostalo niekde na pól ceste. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, Garth Jennings coby nový Michel Gondry natočil film o dvou malých nadšencích, kteří neodolatelně ,,ošvédovali" první ze série snímků o Rambovi. Nejedná se však o svého druhu svojskou oslavu amatérského filmu jako v případě Gondryho Prosíme přetočte, Malý Rambo je spíš kouzelný a odzbrojující film o dětském přátelství a důležitosti rodiny. (Dá se tu nalézt jistě i plno dalších sémantických rovin - asketismus pochybné sekty, nefunkční anglický školský systém atd.) Společná styčná plocha s Gondrym je v použití a zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, které tak přejímá rovinu snů a fantazie hlavního hrdiny - nutno zdůraznit, že výtvarná stránka je právě to nejlepší, s čím Jenningsův film disponuje (a co proslavilo právě Gondryho). Malý Rambo vyniká také ve své do posledního detailu dotažené retro stylizaci Anglie 80. let se vší tou novou vlnou a gotickým rockem, s s hudebními trendy spojenou módou, šlágry od The Cure a Aphaville hrajícími z rádií a samozřejmě akčním hitem číslo jedna v kině - Rambem... Jestliže měl Jenningsův předchozí debut Stopařův průvodce po Galaxii osobitou vizuální koncepci a neotřelé nápady v kombinaci s odvahou natočit nezfilmovatelné literární dílo, pak druhý celovečerní film už byl hotovým a dospělým snímkem. Chápu, že ho celá řada lidí nemůže a nedokáže ocenit, stejně jako osobitě magické snímky Wese Andersona či právě Michela Gondryho, na to je příliš náročný a normálnímu publiku uzavřený. Kdo však chce najít v postmoderní světě angloamerické kinematografie skutečně něco originálního, měl by oprášit svou lásku či averzi k pokleslým béčkovým hitům 80. let v čele s Rambem a pochopit, že tyhle světy spolu nemají vůbec nic společného. Tohle je romantická postmoderní filmová poezie...(i pohádka) Skutečně rozverný film... PS: Co se týče žánrového zařazení, neřekl bych, že je to rodinný či dětský film...spíše film pro velké malé kluky... Podobné filmy: Prosíme přetočte, Jak jsem balil učitelku / Rushmore, Nauka o snech ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal na slibnou parodii Ramba, ale pak se to zvrtlo v něco, co mi pod nos moc nešlo a věřím, že nepůjde ani malým divákům. Dětská představivost titulního hrdiny je sice pěkná, ale to ostatní bylo na moje očekávání, úplně mimo mísu. Malý Rambo mi tak trochu připomněl český rodinný film plný dětské fantazie a problémů dospělých - Kdopak by se vlka bál, ale ten je pro mě o hodně lepší. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)

Reklama

Reklama