Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

bassator 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se může v multikině stát to, že na představení nepřijde jediný člověk - tedy kromě mě. Že by měl tento snímek tak špatné recenze to si nemyslím... Miluji Falca, jeho muziku a filmem jsem byl více než nadšený - 21. 11. 2008 - kino CineStar - Hradec Králové - 80% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Germáni natočili pekný životopisný film o hudobnej osobnosti z Európy z 80. rokov. Tie roky sú aj pre mňa určitým obdobím nevkusu, ale Falco bol iný, síce mal taký temnejší štýl hudby, ale bola skvelá. Najmä pieseň, ktorá končí tunelovou scénou, myslím, že sa volá Out of the dark je moja najobľúbenejšia z jeho repertoáru. Avšak ukazuje aj nezvládnutie života v jeho podaní a jeho trápenie, ktoré skončilo tragicky, len ktovie, či to bola len nešťastná náhoda alebo si tak zobral život sám. Nechcem ho súdiť, jeho život o ktorom viem neschvaľujem, ale tvorba bola o inom. Čakal som trocha kratší film, ale nebol zle spracovaný, mal celkom dobrú nadväznosť jednotlivých scén. Falco bol príkladom, že sláva nie je tá pravá hodnota o ktorú by sme sa mali snažiť. Rok 2008 ako som spomínal pri iných filmoch je pre mňa rokom experimentov a tuto sa mi to čiastočne potvrdilo, už aj témou. Ako životopisný film veľmi dobre zvládnuté. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Falco je jedna z mých oblíbených hudebních ikon. Člověk, který mistrně spojoval němčinu s angličtinou v písních, kterými se nechtěl nutně podbízet, ač tak některé vypadají. Dokázal být kontroverzní a stejně dělat hudbu s myšlenkou. Jeho "Jeanny" je geniální, stejně jako posmrtná "Out of the Dark". Film jeho život zachycuje poměrně dobře, co ale oceňuji na hlavním představiteli, to je skutečnost, že poměrně dobře přezpíval Falcovy písně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za film 2 hvězdy, ty další dvě jsou za muziku. I když mě tehdy zajímal spíše punk a heavy, brousil jsem i do New Wave a Neue Deutsche Welle. Falca nebylo možné minout. Velice dobře si pamatuji jeho clip Der Komissar v klipovém pořadu Formule 1 na TV BR německých sousedů. A pak na skandální Jeanny, která byla uvedena slovy: ,,Máte poslední možnost tenhle clip vidět, jelikož je zakázán..." Jo, tehdy holt byl Internet sci-fi. Ve filmu mě překvapilo, jak puntíčkářsky znovu natočili úryvky z Falcových videoclipů . Daleko jednodušší by bylo převzít ty původní, a proto tuhle práci oceňuji. Samotný příběh je ovšem poněkud nudný - sláva, deprese, troska, sláva, deprese, troska a do toho věčné rozcházení se se ženou. Život na horské dráze se dá natočit mnohem zábavněji. Control mě bavil mnohem, mnohem víc. A hostování Grace Jones naprosto bez nápadu! To se tam mohla zjevit britská královna a efekt byl stejný (skoro). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock&rap. Falco okupoval během dospívání přední příčky mé osobní hitparády a i přes odpor k němčině se k jeho hudbě vracím dodnes. A proto jsem ráda, že se jeho krajanům podařilo načrtnout nesentimentální a zároveň vcelku decentní filmový portrét – a jeden z nejlepších životopisných snímků, jaký jsem viděla. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)

Reklama

Reklama