Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Typická atmosférová hororovica v ktorej celý čas čakáte, že sa niečo stane, a keď je to nastane nestojí to za nič. Vŕzganie, hrmot, rachot či iné zvuky tráviacich kyselín po čase otupia aj toho najnaivnejšieho a najsenzitívnejšieho juvenila do takej miery že ku koncu mu je už úplne jedno čo sa skrýva za rohom. Staré domy, starý ľudia, starý scenár. Pre skeptika a človeka mysliaceho dve hodiny strateného času. Avšak som tímový hráč takže v rámci partiovej dohody som to dokukal, i keď som pokračovanie príbehu od polovice nostradamicky vyspojleroval. Raz za čas to s horormi skúsim. Stále nič. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle natočená duchařina! Ano, je tu už poněkud vyčpělý příběh o strašidelném domě, ve kterém se žádných větších překvapení divák nedočká, ale režisérovi se z tématu povedlo vytěžit opravdu hodně, a tak je snímek i dnes velmi poutavý, atmosferický, místy až mrazivý... rozhodně se vyplatí ho zhlídnout. (8/10) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Postarší haunted house o postarším skladateli, kterému tragicky zemře manželka s malou dcerou. Ten si potom pronajme velkej brák, ve kterým mu pak začne malinkej hajzlik poletrgeist. Ono dnes už je to strašně ohraný, ale na rok 1980 to vůbec není špatná duchařina, takže sběračům duchařinek se tohle určitě doporučit dá, ostatní tento filmek určitě ničím nepřekvapí. Objektivně jsou to 3*, ale já jednu přihodím za povedené herecké výkony, stáří filmu a tipl bych to i na jistou dávku pionýrství, protože co si vybavuju, tak podobný a starší je snad jen úvodní, o rok starší a teda mnohem lepší Amityville. 70% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Velmi solidni ducharina, ktera nam vyjevi, ze mrtvola ve studni pod barakem neni zadny japonsky novotvar, stejne jako tragicky zacatek v DESCENTOVI. Ale z5 k filmu - k dokonalosti mu jeste krucek chybi, ale presto se jedna o zakladni kamen vetve "prokletych strasidelnych domu" se vsim, co k tomu patri - roztristehe sklo, vrzajici schody, bouchajici dvere, detske hlasy, spiritisticka seance a hlavne Scott, ktery je v roli muzikalniho vysetrovatele zuper. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama