Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná duchařina pracující s nápaditostí a hereckým obsazením. Navíc,když si přitete parádně udělanou atmosféru gradující až do dobře udělaného závěru to vše za dobrovodu šikovného zvukaře a hudebního skladatele,kteří dokázali udělat dobrou atmosféru a kamera také nezůstává po zadu. Zajímalo mě jak si režisér poradí s příběhem,který je natočen v domě a i tak na později omýlené téma dost dobře. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravá ducharina starej školy,žiadne gore ani iné násilnosti a predsa dobrý film.Scéna s invalidným vozíkom,ktorý sa sám od seba pohyboval bola perfektná.Aj skákajúca loptička, ktorá patrila jeho mŕtvej dcére bola dobrá.Film sa vyložene opiera o atmosféru a otvorenú myseľ diváka.Al keď je to horror,zároveň je to aj hrozná rodinná dráma.Čo sa týka strašidelných domov,tak je to určite jeden z najlepších filmov tohto druhu.A kamera bola tiež výborná,niekedy mi pripomínala trochu Kubrickov film The Shinig,ktorý je z toho istého roku.Na záver,je to čertovský dobrý film.No kto má rád len násilie a gore,tak pre toho určte nie. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V každom prípade skvelé strašidelné scény, sa strácajú v prívale nudy vyvierajúcej okolo. Skúmanie a vyšetrovanie okolností, ktoré vedú k paranormálnym javom, sú zdĺhavé a myslím si, že strihačove nožničky boli v tomto prípade príliš vľúdne. Budete sa tešiť na každú jednu zimomriavkovú scénu, ale paradoxne budete sklamaní z toho, že sa po každej z nich opäť okušete nudou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už mě ty silně afektované fistule ve skoro všech starších hororech začínají vážně rozčilovat. Jeden nekontrolovatelný ječák zabije strašidelnou atmosféru spolehlivěji než hromada počítačových efektů. Jinak je ale The Changeling celkem fajn, tajemný dům hrůzy působil dost zlověstně na to, abych si občas strnule zaskřípal zuby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor oprostený od ľakačiek a napriek tomu, ale čo si budeme hovoriť, práve preto, o stupeň až dva funkčnejší než väčšina súčasnej jump scare konkurencie. Takto strašidelný dom aby jeden pohľadal, tu by sa človek bál pohybovať aj za slnečného dňa v spoločnosti rugbyoveho tímu. Tým pádom si ani neviem v hlavnej úlohe predstaviť niekoho iného ako Scotta, pri inom hercovi by som neveril, že tu dokáže prespávať. Atmosféra je neustále hustá a hutná, zvukové efekty dokonalé a asi aj vzhľadom na absenciu vizuálnych trikov The Changeling v podstate vôbec nezostarol.  Ale teenageri by zrejme nesúhlasili. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama