Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys (více)
Trailer 1

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Než začnu rýpat do nepoutavého scénáře, měla bych ohodnotit herecký výkon Kristen. Ona je prostě skvělá herečka. Tahle role ji neuvěřitelně sedla, byla přesvědčivá, bylo to úplně něco jiného, než nějaké Stmívání. Co se týče filmu, tak s ním to tak skvělé nebylo, do půlky filmu jsem jen seděla a očekávala, kdy už se něco bude dít. Pak už to bylo zajímavější. Do role Douga bych obsadila někoho jiného, ale co už..Za co jsem ráda, je za závěr. Nebyl to hotový happyend. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pekne z ostra a priamo zrežírovaná realita, odhaľujúca ďalší príbeh v ktorom sa pretínajú protikladné pocity dospelých a teenegerky, ktorá hľadá to správne miesto vo svojom živote. Pomoc, ktorá sa jej dostala ju z časti predsa len zasiahla a pomohla jej k hľadaniu nasledovného zmyslu života, len škoda, že jej ďalší spôsob života, už nebol zobrazený. James Gandolfini sa u mňa zapísal v dobrom svetle, už v seriály Sopranovci, kde tiež hral rolu otca v ktorej mu to ozaj svedčí. Aj teraz sa stal tým najväčším ťahúňom a ako silný buldozér pôsobil nezastaviteľne, keď tlačil všetku tu zátaž pred sebou a svojou chlapskou, tvrdou povahou skvelo zakrýval svoje vnútorne pocity. Do celého projektu dobre "brnkal na strunu" Marc Streitenfeld, ktorý občasnými jemnými tonami prispel k trocha tmavšiemu a pochmúrnejšiemu obrazu. Pomalý spôsob rozbaľovania deja a tiež nadviazanie do úvodu, prinúti človeka si všímať každý moment a to mi celkom vyhovuje. Takto z ľahka krok za krokom sa odkrývali aj tieto jednotlivé udalosti, doplnené vkusnými humornými dialógmi (budeš si ma vydržiavať? kúpiš mi pekné veci? áno, kúpim ti zmeták a lopatku), či ostré používanie vulgarizmov, ktoré sú bežnou formou v živote a ktoré často odľahčujú vypätú situáciu.70% ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

No to byla ale nuda. Předvídatelný děj a nezajímavé postavy. Melissa Leo vypadala na osmdesát, opravdu mě překvapilo, že je ročník 1960! Ani Kristen Stewartové bych její filmový věk nevěřila (prý patnáct, hahá, té bych klidně vodku nalila, dokonce i v USA!). Jak je vidět, víc mě zaujal věk hrdinek než děj, to proto, že to byla nuda. Už se začínám opakovat, takže rychle zapomenout na Svět podle Mallory, což je mimochodem strašlivý název, který nedává smysl, nechápu, proč distributor v ČR nezůstal u doslovného překladu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Příběh o trápení, starostech, přežívání a touze vše změnit a nejenom přežívat...Podle slov jednoho z uživatelů, taky doufám,že Kristen jednou dosáhne na Oscara a Melisse Leo bych ho dala spíš za tento výkon než ve Fighterovi. Jediné, co bych filmu vytkla, je až moc pozitivní a šťastný konec, který měl až moc rychlý spád k tomu, aby všichi byli spokojeni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Indie dráma, ktorá ma nenechala chladným. A to už hlavne vďaka horúcemu sexuálnemu hereckému prejavu Kristen Stewart, ktorá si zaslúži pozornosť divákov a aj možnosť zabudnúť na jej bláznivé ´´twajlatovské´´ obdobie. Šikovne a odvážne napísaný scenár, obsahujúci množstvo realisticky vyznejúcich scén je ďalším základným kameňom kvalít tohto malého, ale silného snímku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýček Tony Scott, a to jako výkonní producenti. (sir-dave)
  • Kristen Stewart (Mallory) sa na striptízové scény pripravovala dva týždne s profesionálnou erotickou tanečnicou a pravidelne od striptérskej tyče odchádzala s modrinami. (Cherry_Bomb)
  • Producent Scott Bloom pochválil výkon Kristen Stewart s tím, že jen málo hereček jejího věku by této roli přineslo tolik realismu, jako ona. (sir-dave)

Reklama

Reklama