Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Jordan 

všechny recenze uživatele

na plné hodnotenie to bolo možno až "príliš" koncentrované, premyslené a skonštruované (no netrpelo to prílišnou premyslenosťou, koncentrovanosťou a upätosťou až tak, ako napríklad biutiful, ktorý sa snažil byť a bol "tak dobrý" a "tak vážny", až to uberalo na kvalite), no predsa len veľmi jednoducho a komorne priamočiaro urobená dráma. slovo mamut až nápadne pripomína slovo mama, nemyslíte? a slovo mama znie viac-menej rovnako všade na svete. a všade na svete je význam tohto slova jasný. film o potrebe matky a o dvoch odvrátených stranách tej istej mince s veľmi dobrými hereckými výkonmi (všetkými!) a jednou celkom vydarenou metaforou a mamutovi. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film nebyl laciná záležitost, ale dělaný poctivě, že to nebylo "pseudoumění". Film na mě udělal poměrně silný dojem. Co ale na mě dojem neudělalo, jsou některé tamnější komentáře. Ale to, co zde k tomu napsala KevSpa, jedna z "celebrit" zdejší databáze, u které by člověk čekal, že nenapíše nic slaboduchého, mě vážně vytočilo. Dovolím si parafrázovat její komentář: Průměrná uživatelka, která se tváří vážně, a snaží se ukázat jak filmu (filmům) rozumí, a jak nám ostatním divákům prokazuje laskavost svým názorem. (Jako bychom my ostatní vlastně byli mimina, která potřebují "doporučení" od takto "vyspělé" uživatelky ). Hluboký dojem ale (její komentář) ve mně nezanechal. Příště bych všem těm rádobychytrákům doporučil, ať mluví jen a jen za sebe a nikoliv za "diváky". Protože co "divák", to naprosto jiný pohled a jiný názor. Mě konkrétně toto generalizování docela vadí. ()

Reklama

Eluin 

všechny recenze uživatele

Snímky švédského režiséra Lukase Moodyssona považuji osobně za velmi dobré, tento je můj v pořadí už čtvrtý... Moodyssonovi se zde podařilo angažovat nešvédskou hereckou hvězdu G. G. Bernala, což jistě pomohlo u sledovanosti (hlavně v ženské části publika :-)). Režisér a autor námětu v jedné osobě se znovu zaměřuje (podobně jako ve snímku Společně) na mezilidské vztahy, touhu najít cestu k sobě přes všemožné překážky. Nic originálního, pravda, ale ve svém provedení se jedná o velmi působivou záležitost příjemné mozaiky různých lidských osudů z rozličných civilizačních okruhů. Moodysson nám v podstatě ukazuje svět jedinců, kteří v touze po lepším životě jen dosahují toho, že žít vlastně zapomínají, při honbě za kariérou mnohdy zapomenout, že strávit čas s bližními je lepší než imaginární cíl v budoucnu. Zajímavou částí je i hudba k filmu, kde můžete slyšet synth-popové Ladytron (s příměsí electro-clashe:)), Boney M, i klasiku v podání Goreckého zahraného českým orchestrem. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

75% max. Dobré téma střetu vyspělého s rozvojovým světem. Rozlišnosti i společné problémy. Zahráno dobře, klasicky výborný Bernal, ale ani zbytek osazenstva nezaostává. Škoda hodně rozvleklého začátku a několika hluchých beztempových pasáží, prostříhání aspoň o 20 minut by tomu hodně pomohlo. Taky by to mohlo v silných momentech ještě přitvrdit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavé, nezáživné a hrozne ploché. Námet ma tiež neoslnil, nič svetoborné. V poriadnej dráme to funguje asi tak, že sa najskôr načrtnú príčiny a potom prídu na rad následky. Tu síce niečo z príčin bolo, ale k následkom sa to už neprepracovalo, resp. bolo to šlendriánsky odbité, vrátane samotného záveru. To mi prišlo ako keby tam hlavnú rolu hrala tá filipínska gazdiná. Nuda a veľké sklamanie. 50/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa v Thajsku, USA, na Filipínach a taktiež i vo Švédsku. (MikaelSVK)
  • Ve filmu často zaznívají skladby od elektropopové kapely Ladytron z Liverpoolu. (keebl)
  • Názov filmu súvisí s drahým perom, ktoré dostane Leo. Má hodnotu 3 tisíc dolárov a je vyrobené z mamutieho kla. (Very_kuul)

Reklama

Reklama