Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic moc, já jsem ani nic moc nečekal, přeci jenom Murphyho moc rád nemám a Pageovou moc soudit nemůžu, ale dostala se mi zmatená nuda, naneštěstí dost krátká nato aby mě začla více nudit. Přijde mi ale že plno herců je tu maximálně nevyužitých třeba takový Bill Pullman, kterej se tu prostě nepředvede. Lander nezačal svojí karierů špatně, ale pro mě je to prostě dost nezáživný. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film o tom jaké důsledky má na človka prostředí když vyrůstá- zejména rodiče. Také o tom, že každý jsme svým spůsobem svůj největší nepřítel a že každý z nás se snaží vyvarovat chyb, které dělali naše rodiče. Tenhle temný a tajuplný psychologický snímek- vytváří obraz frustrovaného člověka, který bojuje o to aby nebyl jako jeho matka. Přes to všechno čím si zřejmě prošel je v něm ale pořád nějaká část, která matku brání a ospravedlňuje....To hlavní kvůli čemu ale určitě tenhle film stojí za shlédnutí je Cillian Murphy. To co tady předvádí je podle mě hodno nějaké ceny, protože už jsem dlouho neviděla takový herecký výkon. Pak je tu samozřejmě i má oblíbená Susan Sardon a Ellen Page, které rozhodně také nejsou špatné. Snad to jejiné co bych vytkla je mírná rozvleklost děje, která mi i přes to, že film není nijak zvlášť dlouhý hodně vadila. Dávám tři silnější hvězdičky. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Truchliči truchlete, trpiči trpte, já stojím opodál a sluduju buldozér. Jmenuje se C. Murphy a trhá asfalt, zanechává chaos, zážitek. Když mě obsluhoval dávkou snídaňovou v bistru jménem Pluto, zařekl jsem se, že od teď budu hledat na světě optimismus. Peacock-em mi, chcete-li, prokázal talent téměř nadzemskej. Fakt, že samota křiví lidskej od(b)raz., je už téměř lidová slovesnost, o tom každej ví svoje, ale tady nabrala obrátky a trhala. Nevím jak Vás, ale mě rozhodně. Cillian se zahrabal do sebe a sáhl si na dno a paradoxně se dostal na vrchol hereckýho projevu. Děravým scénářem navzdory...juchů! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektných prvých 20min, perfektne zahraná postava Johna, ktorú stvárnil Cillian Murphy (opovážil by som sa tvrdiť, že kľudne mohol byť nominovaný na oscara). Celí film sa nesie v dobrej polo-psycho atmosfére, ktorá ťahá diváka hlbšie a hlbšie. Čo Michaelovi Landerovi naozaj vyšlo, je dej, pretože je úplne nepredvídatelný, čo filmu určite na kvalite dodáva. Škoda akurát toho, že dej sa neskôr prenesie do pomalšieho sem tam až nudného tempa. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bizarná, úchylná a dosť strašidelná psycho dráma, ktorá je dokonalou filmovou variantou na americký literárny štýl "southern gothic". Film má úžasnú mrazivú atmosféru (podporenú hlučnou ambientnou hudbou), ktorej základným kameňom je skvostný Cillian Murphy, ktorý sa pre túto rolu narodil a je úplne strhujúci a strašidelný. Škoda akurát nedostatočnej dohry a neodpovedania na mnohé otázky. Ellen Page je určite veľmi dobrá herečka, no podobne ako pri Inception, je nevhodne obsadená a v role je nedôveryhodná (mladé dievča, skrachovankyňa, part-time prostitútka). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno