Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rok 2012 - konec světa dle Mayského kalendáře se blíží, což samozřejmě v lidech vyvolává jisté obavy. Ty jsou ještě podpořeny horšícími se klimatickými podmínkami (sníh v Mexiku), častějšími zemětřeseními a vůbec. Naštěstí skupince lidí (nezávisle na sobě) dojde, že aby Soudnému dni zabránili, tak se musí všichni odebrat do chrámu v Chitzen-Itza, a zde porodit dítě (minimálně jedno), čímž si usmíří nebese a Země bude zachráněna .... Uh. Tak toto se opravdu nepovedlo. Nutno říct, že až do spuštění filmu jsem tak nějak čekal, že je to Emmerichova vize konce světa, nicméně (kromě titulků) už první scéna mne z tohoto omylu vyvedla. Jednotlivé postavy se chovají tak přitrouble, každý ví přesně, co má dělat ("Myslím že Bůh chce, aby šel semhle". "A teď támhle") a ještě ke všemu mají stále přitroublé poznámky. Nevhodné postavy jsou buď nečekaně usmrceny (takové kroupy to jsou svině) nebo v lepším případě prostě zmizí (a diváku, nějak si s tím poraď). Vizuální efekty jsou docela tragické (např. reřisérovi se podařilo natočit asi pěti vteřinový kus filmu, jak auto projíždí mezi kroupami - a pak jej, v prostřihu na interiér auta pustil aspoň čtyřikrát). Ptáte se zač ta jedna hvězdička? Za původní myšlenku, která - dána do rozumnějších rukou- mohla skončit docela dobrým filmem... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jako neberte tu hvězdičku nijak směrodatně, pořád je to šílenej maglajz, ale když to porovnám s ostatníma asylumáckejma prasárnama, tak tohle je o trochu lepší. Chci říct, nebyl jsem nucenej si při každý druhý scéně zalepovat oči kobercovkou nebo si šílenou nudou uhryzat půlku prstů na ruce. Příběh dementní je, to si musíme přiznat a neustále kecy o osudu nebo o Bohu, to mi vždycky začal bubínek rezonovat a kladívko namlátilo kovadlince o stošest. Logika se samozřejmě válela celou dobu někde na Hawaji, koktejlík s paraplíčkem to jistil. Postavy seriálové, hudební doprovod přestřelený, ale občas náznak atmosféry, i když fakt jen malinkej. Subjektivně 10%, ale tu hvězdičku tam nechám... uvidíme, co si pro mě studio nachystalo příště, blíží se totiž Alien vs Hunter... ()

Reklama

ARTchaoos odpad!

všechny recenze uživatele

Žiadny 21.december 2012 nemá byť, ževraj to zle vypočítali :D je to len na smiech že chcú spraviť trhák a nepodarí sa, no ale koho zaujíma to ako pôjde z tohto sveta ? Kto chce vedieť kedy bude jeho posledná hodina ? tento film ani nemal výsť veľká strata peňazí ktorá mohla teraz pomôcť JAPONSKU .... (alebo iným krajinám ktoré to potrebujú ) .......[chaoos] ()

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

prijde me to jako trapna realityshow.....kor na zacatku to bylo opravdu docela slabe i co se vizualnich efektu tyce...prijde me to opravdu trapne..nevidim na tomto filmu vlatsne nic co by se mi libilo...herci jsou taky nesympaticti..i ten dej a vsechno...opravdu tragedie...chvili jsem si tento film spletl s filmem 2012(2009) a proto jsem se divil jak to muze mit 69% ted uz se mi to libi rozhodne vic...tech 10-20% tomudle filmu rozhodne svedci vic ()

vovarano odpad!

všechny recenze uživatele

Ach... našťastie to nevidelo ešte veľa ľudí, a dúfam že to tak aj ostane... Ale teším sa že je tu nový kandidát na najhorší film vôbec... Ak nie na csfd tak u mňa určite. Je to naozaj iba zlátanina katastrofických filmov, ktorá útočí na naše vedomie lacnými trápnymi trikmi, trápnymi výlevami emócií, ale zo všetkého najtrápnejšími rečami o spáse...atď atď .... naozaj ZLÉ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama