Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších katastrofických snímků natočených v devadesátých letech. A co víc, vychází a popisuje možnou skutečnost. Žádná vyumělkovaná zápletka o sopce uprostřed města. I když je tam několik hloupých momentů (kyselý jezero, auto, který přejede lávu) a konec je velmi sladkej, při celkovým pojetí to není vůbec špatnej film. Pěkný prostředí, zábavné dobrodružství, sympatické postavy, uvěřitelné herecké výkony a realistický vývin situace před, při a po výbuchu sopky dává vzniknout opravdu dobrému filmu. Klasická romantika pro zpestření samozřejmě nemůže chybět, i když není nijak násilně pasovaná do děje, prostě tam je. A Linda a Pierce by byli pěknej páreček, to se musí nechat. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Nudný a nereálný katastrofický film bez dobře odvedené práce lidí, podílející se na tomto filmu (režie odfláknutá, scénář je vycucaný z prstu, hudba nezajímavá, animace a digitální triky jsou opravdu podprůměrné). Nezachrání to ani Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Elizabeth Hoffman se mi ani zdaleka nelíbí a zde hraje těžko uvěřitelnou postavu, která je posedlá zůstat na místě pod horou za každou cenu, že jí hora neublíží atd. ....no prostě nesmysly jako řemen :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stavba tohto katastrofického spektáklu je strihnutá podľa osvedčeného vzoru. Najprv spoznáme postavy, potom príde varovanie a potom... Grandiózny trikový ohňostroj, ktorý v žánri sopečných thrillerov nemá obdoby. Perfektný snímok pre veľké plátno a kvalitné ozvučenie. V tomto prípade mi absencia akéhokoľvek umeleckého pozadia nevadí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku film s velice solidními triky a silným hereckým obsazením. Pravdou ale je, že Džejms Bond se Sárou Konorovou se dvěma rošťáky mi k sobě moc nešli. Bylo ale jasné, že zkušenosti se službou královně a boj s roboty naše hrdiny natolik zocelil, že i erupce sopky dopadla pohádkově. Příjemná oddychovka, ale nejsem si jist, zda ji zhlédnu opakovaně. V dnešním bídném programu byla volba tohoto filmu vyloženě nouzové řešení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Harryho (Pierce Brosnan) nákladné auto vyjde z rieky úplne suché (čas cca 1 h 3 min). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama