Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které můžeme sledovat každý rok (díky Tv programu) a stejně mu zůstaneme věrní. A právě ROZPOUTANÉ PEKLO je jeden z těch filmů. Krásná příroda, městečko podobné Twin Peaksu, skvělý Brosnan, příjemný příběh a na svůj rozpočet perfektní efekty! Radši dám dvakrát po sobě tenhle kousek než Jacksonovo Volcano. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Katastroficke filmy mam od Towering Hell celkom rad, a v tomto hra Pierce Brosnan, ktory uz mal na konte kvalitu Golden Eye. Aj ked scenar a logika filmu krivaju, aspon sa da pozerat na dobrodruzne sceny.A Pierce Brosnan s Lindou Hamilton su fajn. Pre mna aj podstatne lepsi film nez Sopka s Tommy lee Jonesom. 69 % ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Když začnou vřít místní termální prameny, končí poklidný život obyvatel severoamerického městečka. Tento snímek považuji za jeden z lepších filmů v oblasti katastrofického žánru. Přijde mi, že bývá neprávem opomíjen v různých žebříčcích. Poprvé jsem film viděla jako malá a natolik mě uchvátil, že ho do dneška nemohu dostat z hlavy. Je doprovázen slušnými trikovými scénami výbuchu sopky, byť možná v některých okamžicích méně reálnými, přesto oproti různým fantasmagoriím, kde si scénáristé neodpouštějí vymyšlenosti, zůstává stále příběh tohoto snímku poměrně velmi reálný. Takové hodnocení dávám pouze filmům, k nimž se čas od času s chutí vracím a které mi poskytnou vždy téměř ten samý emocionální zážitek jako při prvním shlédnutí. Tento film obsahuje scénu, která mě jako malý dítě naprosto sebrala. Jde o moment, kdy babička Ruth seskočí do řeky plné kyseliny, aby zachránila rodinu své snachy. Vzápětí na to umírá. No co vám budu povídat, jako malá jsem z toho měla celkem trauma, protože jsem si v tom představovala svou babičku, kterou jsem nadevše milovala. Do dneška mám z této scény divný pocit. Shrnuto podtrženo, skvělý film. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dante´s Peak je ospalé hornické městečko ležící na úpatí sopky, která se má každou chvíli probudit k životu, ale nikdo tomu nechce uvěřit a nebere vážně vědce z geologického výzkumu. Jenže se blíží strašlivá katastrofa, která velmi tvrdě zasáhne do osudu městečka. Pierce Brosnan zachraňuje Lindu Hamilton a její dvě děti. Efektní je scéna, kdy se společně řítí autem pryč a za nimi se rychle blíží pyroplastický mrak. Tenhle film mě vždycky dokáže přikovat k obrazovce a ho musím dokoukat i kdybych nechtěla. Prostě katastrofický film jak má být. Drama, akce, dobrodružství. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Na scéne stretnutia v meste v telocvični strednej školy je na stenách na niekoľkých miestach vidieť názov tímu „The Miners“ (čas 55 minút). The Miners je názov športových tímov na strednej škole vo Wallace, Idaho, kde sa väčšina filmu natáčala. (Pat.Ko)
  • Harryho (Pierce Brosnan) analógia so žabou v hrnci s pomaly vriacou vodou by sa mohla považovať za mestský mýtus, ale faktom je, že, ako sa ukázalo pri niekoľkých hlásených úmrtiach vo vírivke, dlhodobé vystavenie teplu môže spôsobiť extrémnu ospalosť až do straty vedomia, čo má za následok utopenie, a nie uvarenie. (Pat.Ko)
  • Dizajn robota nedáva zmysel, pretože je zrejmé, že je navrhnutý len na prevádzku na rovnom povrchu. Vertikálna orientácia nôh a skutočnosť, že nohy pracujú vo zvážených pároch, robia robota nevhodným pre nerovný / strmý terén. Nie je možné, aby USGS disponovalo takýmto zariadením. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama