Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

campix 

všechny recenze uživatele

Malebné americké městečko Dante's Peak se zdá být skoro dokonalé, nebýt stejnojmenné sopky,která ční nad městečkem a výrazně naruší poklidný život všech obyvatel. Zachráncem by měl být geolog Pierce Brosnan. Klasický příběh, kdy dává příroda lidem totálně nafrak, Pierce má pravdu,ale nikdo mu nevěří a pak je již na vše pozdě. Naprosto průměrný thriller. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že sa mi páčia katastrofické filmy, ktoré sa zaoberajú vyčínaním prírodných živlov. Rád sa pozriem na dobre natočené, štedro finančne dotované, snímky na túto tému. Takže i v prípade amerického snímku "Rozpútané peklo" (Dante´s Peak) som si prišiel na svoje. Tentokrát sa to celé točilo okolo masívneho výbuchu sopky v blízkosti malého, vidieckého mestečka Dantes Peak uprostred nádherných hôr. Fatálna erupcia náhle prebudeného vulkánu, prúdy lávy a spád žeravého popola, evakuácia obyvateľov mesta a následná neodvratná totálna skaza. Perfektná katastrofická story. Oku lahodiace lokácie, kvalitní herci v hlavných úlohách a profesionálna práca skúseného režiséra. Výborný katastrofický film. **** ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víte ... kdysi jsem pracovala v plzeňské Škodovce - a navzdory striktnímu zákazu jsem chodívala přes dílny tamnějších kováren ... kolem pecí ... i kolem žhavých ingotů. Sálal z nich PŘEVELICE silný žár ... a to i poté, co jejich povrch zcela zčernal. Taky jsem párkrát viděla odpich pece v hutích ----- MOŽNÝ SPOILER !!! ----- a nějak si v reálu nedovedu představit, že by se jakýkoli běžně prodávaný automobil jen tak beze všeho proháněl po spalujícím povrchu tekuté lávy ... a že by to "odnesly" jen pneumatiky. (K pozoruhodnému způsobu přepravy přes jezero naplněné díky erupci poněkud netradiční kapalinou se pro jistotu nebudu vyjadřovat.) Taky se nemůžu rozhodnout, jestli mám akceptovat, že nikdo ze zúčastněných (včetně vulkanologa !) nezaznamenal mohutný lávový proud přibližující se slušnou rychlostí k dřevěnému srubu, v němž se právě všichni nalézali. Ale jelikož se jednalo o nadmíru vypjatou situaci ve značně nestandardních podmínkách - a nadto nejsem žádný odborník, nehodlám takovou z filmařského hlediska nepodstatnou maličkost nějak zvlášť rozebírat. Takže abych to shrnula: Značně obehraný, nicméně divácky stále atraktivní námět ... zfilmovaný sice vcelku svižně, leč zároveň těžce schematicky, což se v některých scénkách negativně odráží i na replikách jednotlivých protagonistů v reakci na překotně ubíhající události. Zkrátka a dobře ... žádnou viditelnou invenci ve zpracování zápletky nehledejte. Slabé 3*. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film často srovnávaný se Sopkou(s T.L. Jonesem v hl. roli). Pro mě v tomhle duelu rozhodně vítězí Rozpoutané peklo. Sice se tu oproti Sopce před samotnou akcí poměrně dlouho "kecá", ale až to vypukne, stojí to za to. Výborné efekty výbuchů, sesuvů a vůbec celé zkázy. Neduhy jsou tu podobné jako v Sopce, byť podle mě zastoupeny v o něco menší míře - patetické záběry(jako třeba na holčičku s plyšákem sedící před domem v době zkázy), rodinné klišé a všechny ty věci, které vrcholí závěrečným potleskem celého města. Zajímalo by mě jak by vypadalo, kdyby se tak tleskalo u každé úspěšné záchranné akce(třeba si tak kvůli tomu zastavit na dálnici u bouračky:), ale co, to je Amerika(respektive to, co se tam od správného happy-endu čeká). Mmj. taky jste si v těchto filmech všimli těch šťastlivých psů? Ti jsou holt taky nepostradatelná součást rodiny :). ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • V úvode filmu Marianne (Walker Brandt) zomrela tak, keď padajúca lávová bomba prenikne cez strechu nákladného vozidla a skončí na jej hlave. Vidíme, že má jednoduché poranenie hlavy. V skutočnosti, ak by projektil padal dostatočne rýchlo a tvrdo na to, aby prenikol cez kovovú strechu pickupu, jej hlava by bola úplne rozdrvená. (Pat.Ko)
  • Detailní záběry pyroklastické erupce mraku byly pořízeny na parkovišti s obřími benzínovými čerpadly pod sopkou, která pumpovala masy tmavě šedého mraku pětkrát až šestkrát za sekundu. (veronikajel)

Reklama

Reklama