Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (370)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další rádoby duchařina, která má víc děr, než slečna , která strávila noc se třemi afričany. Efekty škaredé, jako ti afričani. Lekačky neefektivní a mohl bych pokračovat až do Afriky. Nudná slátanina o Jumbym a jeho lekacích mánévrech, aneb jak vylekat diváka tím nejklíšovitějším způsobem. Ruce pryč od toho a pusťte si radši Pocahontas. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny jsem se vůbec nenudil, i když námět není vůbec originální, stejně jako postupy odhalování zápletky (která místy hodně kolísá), použití zrcadel a lekaček. I tak se v těchto milionkrát viděných, takřka podobných scénách jde nalézt dobrý nápad. Posedlý vypadají skvěle, atmosféra nebyla rovněž k zahození. Odette Yustman bez komentáře ;-). Finálě bylo lehce odbité, ale pro mě je tento horor na slabších 7/10* ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ke kameře a zvukům nemám jedinou výtku, ale jinak je to přehlídka neschopnosti, a to nejen herecké, ale i scénáristické a vůbec hororové celkově. Nejen, že všechny ty žánrové klišé táhnou tenhle horor dolů, ale především ten děj, který nemá hlavu ani patu a závěrečné rozuzlení tomu ještě nasadí korunu. K tomu si přičtěte i poměrně solidní nudu, pokud nepočítám závěr, tak je jasné, že nemůžu dát víc jak 2 hvězdičky. A je to škoda, protože kameraman i zvukař umí, zbytek filmařského ansámblu jim to ale mrví. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem stravitelná atmo a ucházející jumpscare fest, už jsem byl klidně připravenej označit to za průměr. Jenže posledních asi dvacet minut je tak neskutečně debilních, kdy jedna trapná scéna střídá druhou, že bylo docela utrpení film dokoukat. Co mě fakt udivuje, je ten seznam cool herců, kteří do toho šli. No a díval sem se na to pochopitelně jenom kvůli Odettce ❤️ ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak dobrý rovnou na DVD a ne do kina. Sice musím ocenit, že Nenarození je nový námět a žádný remake, ale film nemá nic co dobrý horor mít musí. To znamená atmosféru, aspoň slušné výkony a v případě duchařského hororu pořadné lekačky. Bohužel ve snímku uhadnete každou lekačku a příběh ničím nepřekvapí. 2* za nový námět a pekelně krásnou Odette Yustman. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama