Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (370)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Casey je tak trochu magorka. Začne to nočními můrami, pak následují vidiny, problémy při hlídání dětí, zrcadla, objeví se židovský démon dybbuk, minulost, v níž figuruje (zřejmě) Mengele a všechno to ústí do exorcismu. Je to tedy pěkný guláš se slušným vizuálem a sympatickou Odettou, co se sice svléká, ale kromě štábu nikdo nic pikantního neuvidí. I přes kratší stopáž se zdá, jako by film trval dvě hodiny. Chtělo by to střídmější scénář s jasně vymezenou dějovou linkou. Takhle to vypadá, jako když režisér a scénárista v jednom chtěl použít všechna základní hororová klišé, ale nějak se v tom zamotal, což je ve výsledku škoda... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší prírastok k absolútne zbytočným horrorovým pokusom, ktorý neprináša naozaj nič nové. Keby som naň zašiel do kina, tak by ma možno párkrát aj trhlo, no ľakačky sú naozaj primitívne a lacné, atmosféra je tak hlboko pod bodom mrazu, že aj Eskimáci by mali problém a herci tiež nestoja za zmienku. A keď sa na scéne objavil Oldman, mal som sto chutí to vypnúť. 15%. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"Jumby se chce narodit"..ne ne jen hezky Jumby zůstaň kde jsi. Tím narážím na úplný konec filmu,kde si tvůrci nechali pootevřená vrátka pro případné pokračování (má rada zní-zapomeňte!). Pač toto se opravdu moc nepovedlo, dlouho jsem přemýšlel i po omrknutí zdejšího hodnocení a shlédnutí traileru, jestli na to mám zajít a jelikož mám vlastní hlavu a jsem navíc nadmíru zvědavý a moc jsem nechápal zdejší (nízké) hodnocení tak jsem vyrazil. No chybička se vloudila, asi jsem se nechal unést plakátem, protože pohled na útlou prdelku Odette Yustman v sexy bílých gaťkách je vážně k sežrání a trailer rovněž nevypadal zle(možná lepší než celý film)..Pro mě první horové zklamání roku 2009 a tajně doufám, že nás tento rok čekají (hlavně v kině) povedenější kousky tohoto žánru. Toto dle mého názoru mělo šupajdit rovnou na DVD.. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman coby rabín vymítající dybbuka je cool & trololo zároveň (i když tedy nechápu, proč musí brát roli opravdu v každé kktině), všechno ostatní je úplně špatně, včetně hlavní hrdinky, která se sice nestydí svléknout do spodního prádla, ale herecký talent zřejme odložila ještě dříve nežli svršky. Nuda, namodralé filtry, hromada pseudomystických kydů a jako třešnička na dně dortu holokaust, pyčo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke to bola síce hrozná patlanina, bez nejakej výraznejšej koncepcie a mysteriózneho základu, no to strašenie a hororové prvky neboli vôbec zlé. Niektoré scénky ma príjemne zamrazili, aj keď napríklad toho otáčania hlavy som už prejedený, hlavne z hororov východnej produkcie. Keby to malo trochu pútavejší príbeh, mohlo ísť o zaujímavú ducharinu. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama