Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

castor 

všechny recenze uživatele

Teplo domova pojaté tak trochu jinak. Otřesné, ale nesmírně aktuální téma, které vystihuje přesnou podstatu lhostejnosti a lidské krutosti. Malé děvčátko Leslie je cestou do školy a vzápětí i z ní přemluveno dvojicí hodných strejdů k tomu, aby nastoupilo do auta. Jen co se ale dveře auta zaklaply, udělala tahle dvě hovada silnou čáru za jejím dětstvím. V domě únosců/kuplířů se seznámí i s černošským chlapcem Donniem, postihnutým stejným osudem, který se stane i po zbytek příběhu (druhá polovina snímku) jejím nejlepším přítelem. Právě druhá část na prahu dospělosti tu a tam lapá lopotně po dechu, Leslie s Donniem žijí na ulici, vydělávají jak se dá, krádežemi, prostitucí. Nic pro ně není zadarmo, nic přívětivého na ně nečeká (ani opětovné shledání s rodiči), jen vědomí, že mají jeden druhého. Pomalu plynoucí drama sází na komorní atmosféru a velmi věrohodně líčí krutost a nebezpečí pramenící z dnešního světa. S určitými motivy se ale bohužel vypořádává těžkopádněji a až příliš spoléhá na naléhavost zvoleného tématu. Herci samozřejmě nadprůměrní, zejména Leslie v obou podání je vynikající, u desetileté Ryan Simpkins to platí dvojnásob. Navíc kdo by čekal komika Toma Arnolda v takovéhle roli? 70% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Samotná ťažká tématika únosov malých detí pedofilmi a následný dopad na detskú psychiku, dáva vo svojej krutosti a odpudivosti filmu silný potenciál byť veľmi silnou a strhujúcou drámou, to ako nešikovne s tým tvorci naložili, je bohužiaľ vec druhá. Nemastné, neslané, v druhej polovici až miestami vyslovene tuctové, nezáživné a fádne...50% ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný zážitek. Zajímavě zpracované téma, herecké výkony jsou až obdivuhodné, atmosféra mě srazila do kolen. Opravdu neuvěřitelně odporná realita a toto filmové zpracování člověka nemůže nechat chladným. Dochází mi slova k tématu nebo spíše k těm odporným zrůdám pedofilům.. Jinak Gillian Jacobs (a stejně tak Ryan Simpkins) jsem doposud neznala a pevně doufám, že jsem jí neviděla poprvé a naposledy. (Dalším překvapením byli herci: Raphael Sbarge, Evan Peters a Jeremy Sisto - malé role, ale dost významné.) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Normálne som mal zovretý žalúdok, gule som cítil až niekde v krku, srdce mi búšilo a prdel sa potila, ale našťastie prišiel na konci ujo Malkovich s tým svojím teplomilným hlasom a normálne ma dal do pohody. Ešteže to Harris zmäkčil od polovice filmu, bo keby to bolo do samotného konca také isté aký to malo nástup, tak zozeleniem a trafí ma šľak !! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Poměrně silný snímek, u kterého mám jen pocit, že nevyužil plně svůj potenciál. Každopádně ta první část s dětma byla drsná a skvěle zvládnutá. A ten starý pedofil byl pomalu nejkladnější postavou filmu. Naproti tomu jeho posluhovač, který to dělal jen pro prachy, byl řádně odporný. (SPOILER) Druhou část zachraňuje absence happy endu. (75%) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama