Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Dojmy z filmu rozporuplné, ale vesměs kladné. Pokud se zaměřím na samotného mutanta, tam není co vytknout, po výtvarné stránce dokonalost sama. Mimozemšťan vypadá opravdu nádherně. Ovšem vzhledem k hereckému obsazení, jejichž role jsou skutečně uvěřitelné, nemá film ten správný nášlap. Jako u každého hororu má děj gradovat, ale tady jsou evidentně odpočinková místa, u nichž si můžu klidně dojít na záchod. Jakkoli mi byla dospělá Sil sympatická (jako dítě však sympatičtější), nemohl jsem si pomoct v tom, že občas neví, co hraje. A měl jsem pravdu, když jsem nahlédl do profilu, že se jedná o její prvotinu. Ale co do zvoleného tématu se jedná o jedno z těch lepších zpracování. A hladová myška věští, že se někde líhne pokračování... ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Species 1 urcite to patry medzi tie lepsie b-ckove sci-fi horory,ma to fajn dej a na moje pocudovanie aj plno znamych hercov.Ako to uz byva zvykom u takejto produkcii, ked sa uz ma ukazat prisera zda sa vam fakt "cudna"(urcite to poznate) a aj ja ked som uvidel "mutanta" v plnej parade zdala sa mi ako keby som hral nejaku pocitacovu hru...Ale film ako ceok urcite nebol spatny a za videnie urcite stoji... ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono už obsazení dost hodně láká. Jména jako Madsen, Kingsley, Molina, Whitaker, M. Williams i N. Henstridge zaručují celkem kvalitní podívanou... No, taky nejsem nijak daleko od pravdy. Na to, že jde o rok 1995, kdy efekty ještě nejsou na takové úrovni, na jaké jsme zvyklí dnes, jde o celkem kvalitní podívanou. Zajímavý příběh. Možná to mohlo být méně krvavé a víc tlačené na komediální stránku. Každopádně jsem byl spokojený a určitě ne zklamaný.... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Rozmlsaný Gigerovou úchylnou fúziou ľudských tiel a nepozemských "materiálov" som čakal ďalšiu jeho exhibíciu nechutností. Dočkal som sa, ale nestačilo mi to. Filmu nemožno uprieť ani temnú atmosféru, napriek tomu som zostal sklamaný. Postavy príliš ploché, nedávali priestor pre divákove sympatie a svojím okamžitým pochopením problematiky zničili aj možné náznaky tajomna a očakávania. Slabý priemer. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)

Reklama

Reklama