Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Yomega 

všechny recenze uživatele

Když se mě do ruky dostalo DVD s filmem Kde je Fred?, podíval jsem se na šíleně lacině vypadající obal přečetl si titulek „vynikající Německá komedie“ a znechuceně ho odložil s tím, že už to do ruky nikdy nevezmu. Ovšem po naléhání okolí, které film již vidělo jsem se přece jen odhodlal i když týpek s cornflaky na xsichtě ve mně důvěru stále nevzbuzoval. Ovšem jaké bylo mé překvapení, když jsem cca po 20ti minutách filmu s celkem vtipnou zápletkou zjistil, že se skvěle bavím a že odvážný titulek na obalu nebyl tak daleko od pravdy. Po výborné a opravdu vtipné první polovině následuje ta druhá, vážnější, méně vtipná a trošku překombinovaná. Til Schweiger ve vypjatějších scénách lehce herecky nestíhá, ovšem vynahrazuje to svým charismatem a grimasami. Předvídatelný konec a jako vždy krásnou Alexandru Marii Laru ani nemá cenu zmiňovat, protože to každý čeká:-) I přes výše uvedené nedostatky se pro mě jedná o velmi příjemné překvapení, u kterého jsem se skvěle pobavil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fred (Til Schweiger) je až po uši zamilovaný do dcery svého šéfa, Mary. Aby jí ale dokázal získat, musí udělat dojem i na jejího syna, nevychovaného spratka Linuse. Jenže ten si ze všeho nejvíce přeje basketbalový míč podepsaný samotným Mercuriem Müllerem. Potíž je v tom, že Mercurio svůj podepsaný míč hází jen do sektoru postižených diváků. Ale co by Fred pro svoji lásku neudělal - stačí jen chvíli předstírat, že je na vozíku. Jenže tato malá lež začne narůstat do obřích rozměrů, když s ním, jakožto s vítězem této soutěže chtějí natočit film ... Na to že celý film těží z jediného - předstírání Tila Schweigera že je postižený, tak to ještě nedopadlo tak zle. Sic celý příběh je těžce předvídatelný - v hlavním hrdinovi to celou dobu vře, aby se nakonec stihl (pro jistotu před celým světem) přiznat, přičemž ta pravá láska mu odpustí že ji celou dobu tahal za nos (ehm, ehm). Til Schweiger - což je to jméno - kvůli kterému asi na film vůbec narazíte si toho moc nezahrál - (téměř) celou dobu sedí na vozíku a dělá "éééééé" (chudák český dabér)... ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy překvapení. Pustil jsem si tenhle film náhodou a dostal jsem dávku humoru, kterou jsem opravdu nečekal. Svižná komedie, kde se stále něco děje, těží z daného tématu maximum a Freda provádí díky původně nevinnému podvůdku doslova peklem, aniž by se opakovaly stále dokola ty samé gagy. Ano, je to pitomůstka s malým rozpočtem, romantická stránka je klišovitá a herecké výkony neaspirují na oscara, ale v komedii je nejdůležitější humor a tady se budete smát od začátku do konce, aniž byste se cítili trapně, aniž by zesměšňovali postižené jako takové a bez berličky fekálního humoru. 75 % ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Tak teprve druhý německý film, který se mi opravdu líbil. Můžete hádat, který byl ten první. Celý film samozřejmě stojí na perfektním, charismatickém sypaťákovi Til Schweigerovi. Ačkoliv zápletka je jak z béčkové hollywoodské patlaniny (Fred je zedník zamilovaný do dcery svého šéfa, pro kterou dokáže udělat doslova cokoliv), myslím si, že film dokáže nabídnout mnohem víc. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

To bylo tak... jednou jsem se tak válel v posteli. Televize nebízí obvyklou plejádu a v tom ššššškkkkrk!!!! na obrazovce známej ksicht. Hele toho znám ten je z Klepání na nebezskou bránu.... aha počkat on hraje i v jiných filmech na který se dá koukat? Světe div se. tahle komedie je krásně ujetá místy trošku trapná místy malinko přitažená za vlasy, ale... co byyste neudělali pro ženu svých snů...že? A sehnat jeden basketbalovej balón přece nebude takovej problém... že! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)

Reklama

Reklama