Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film je to skvěle natočený a zahraný, ale scénář a pointa uniká tvůrcům skrz prsty. Skvělé obsazení (Craig, přestože ho nemusím, hrát umí - to je jisté) a stupňování atmosféry přišlo vniveč, protože není co stupňovat a pointa filmu mi nepřišla natolik zajímavá nebo originální, aby uspokojila. Mnoho filmů už mělo stejnou pointu i u vedlejší linie, jak chce tento vystačit jen s ní? Stejně tak nechápu, proč je hlavní hrdina herec, nebo spíš proč tam vůbec dějová linie s Caraigem je. Stejný problém měl i Předčítač, který ho ale vyřešil mnohem elegantněji. Flashbacks of a Fool jsou promarněná šance a typická ukázka filmu, který nemá co říct, i když se snaží. 50%/60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný film. Daniel Craig je samozřejmě uveden jakožto hlavní mužská role, ale to berte s rezervou. Sice celou partii rozehrává i zakončuje, ovšem i ústřední píseň Roxy music - If there is something mi přijde více dechberoucí, než jeho výkon (nechci ho hanit, spíše nedostal šanci k tomu, více se projevit). Zkrátka 'bond' značka se prodává velmi dobře. Příběh je tak trochu jiný, nebo respektive úplně obyčejný - jen zabalený do zajímavého hávu. Příjemné překvapení. BTW: Asi jsem se zamiloval do Felicity Jones. :P ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když herec zestárne, nebo se okouká a pak mu jen řeknou : už o tebe nikdo nestojí - to je podstata filmu. To co vyplavilo moře asi v půlce filmu, nebyla " špína ", ale mina a šel z ní mráz i žár. Nemám Daniela Craiga moc rád a tak nechci aby to znělo škodolibě, ale ta role mu sedla. Podle názvu jsem čekal něco velice temného, ale nakonec to byl život sám. Scéna z názvem " Vracím se zpátky ", na konci filmu, kdy si " adult " Ruth ( Claire Forlani ), přečte vzkaz od Joa, mně rozbrečela. Je to divný, ale nějak moc při filmech brečím, musím se začít kupovat nějaký akční nebo horory. Ve filmu taky zazní David Bowie a jeho The ean Genie : http://www.youtube.com/watch?v=BE2K7SOgbWA nebo Roxy Music z It there is Something. " Když zakroutíš hlavou, dívko z culíkem..." .....Vracím se zpátky.......................... ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Krásná práce s kamerou (vůbec celý film si hodně zakládá na audiovizuálním provedení) napravuje jakousi unylost vzpomínkové části filmu. Děj je řidší a filmu by pomohlo prostříhat, nicméně za práci s kamerou a hudbu jsou to slabší čtyři... 70% "When I was a child, I thought being brave meant that you had to take action. That to have a dream or get forward in life, you needed courage. But the only thing you need courage for is standing still." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo by bolo, keby....ako by vyzeral môj život, keby....toto sú hlavné otázky hrdiny filmu Daniela Craiga, ktorý sa v svojej dospelej úlohe chová ako rozmaznaná hollywoodska celebrita, aby sme sa v časti venovanej jeho detstvu dozvedeli príčinu jeho chovania. Je psychologicky značne pochybná, ale to nevadí, nie je to predsa pokus o vysvetlenie promiskuitného správania celebrít všeobecne. Pochybujem, že každý z nich má traumu z detstva. Istá réžia, známi herci (ich úlohy sú skôr cameá) a Craig tento film vytiahli na 4 hviezdy. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Farma zobrazená vo filme už neexistuje. V roku 2012 bola prestavaná novými domami a hospodárskymi budovami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama