Reklama

Reklama

Strach(y) ze tmy

  • Francie Peur(s) du noir (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dotek pavoučích nohou na lidské kůži… Nevysvětlitelné zvuky uprostřed noci v cizím domě… Injekční jehla, která se přibližuje blíž a blíž… Bílé tesáky rozzuřeného psa… Deset světoznámých komiksových tvůrců oživilo odvěký strach ze tmy a vytvořilo jedinečný animovaný film. Film otvírá příběh chlapce, který se stane obětí atraktivní dívky. Volně navazuje noční můra malé japonské holčičky Sumako, která se ne a ne probudit. V dalším zlém snu mizí lidé, neznámo proč, v hlubinách bažiny. Ticho přeruší děsivý štěkot smečky psů, se kterými se po svém panství prochází španělský šlechtic. Pán s knírkem zase přijde na to, že v domě, kde hledal úkryt, není všechno zcela v pořádku. Celým filmem se cyklicky prolíná úvaha nad stavem lidstva, kterou doplňují uhrančivé abstraktní obrazy. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (76)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zabijákem filmů jako je tenhle je jedna věc - očekávání, ono totiž nikdy nedostanete to co byste předpokládali. Já sem film viděl na doporučení a byl sem sakra překvapenej, sice by sem klidně oželel meziscény s hlasem ženštiny a grafickejma prostocvikama (ač mi byli svým obsahem dosti blízko), některé příběhy jsou výborné (ať už příběhem, nebo výtvarnem), jiné jsou trochu horší, ale jako celek (i se skvělou hudbou) funguje všechno perfektně, jen bych to považoval za cokoli jiného, než filmový horor. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Diky jednoduchym animacich a perfektne zvolene hudbe pusobi film na lidskou (nebo alespon tu moji) psychiku opravdu silene. Prapodivne pribehy, misty nepochopitelne komentare.... a francouzstina, ktera se k atmosfere hodi jako ulita... strachy jsem nespala celou noc a vsude nechala rozsviceno... vlastne ani nevim proc, ale ten film mi necim zalezl pod kuzi... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

v prvom rade výborná hudba a dramaturgicky skvelý nápad - hororové animované poviedky od popredných francúzskych comixových autorov na tému "strach" (z tmy... a vecí z nej sa vynárajúcich): najlepšia mi prišla posledná poviedka (vizuálne i atmosfericky), potom predposledná (tiež z týchto dvoch stránok), no prvé dve boli zasa veľmi fajn príbehovo/scenáristicky... predeľovacie a rámcovacie 2 línie mi prišli ok, viac ma zaujala tá so psami, aj keď ten monológ/spoveď mal pár pekných "myšlienok". celkovo hodnotím veľmi kladne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové příběhy připomínají staré pulpové a mystery magazíny, comicsy. Úvodní povídka je natolik metaforická, že ji lze vykládat na nesčíslně způsobů - kafkovský motiv, sci-fi, neschopnost navazování kontaktů, ztráta svobody.... Nejméně mne zaujala japonská vyprávěnka, i když pronásledování stíny a chapadly mělo pěknou atmosféru. Čtyři zuřiví psi, čtyři povídky. Rozrhání psovoda bylo čvachtavé...Jako zbytečné mi přišly pseudointelktuální bláboly mezi jednotlivými příběhy. Semlely se v nich všechny bolesti dnešního světa, jenže tak školometsky, až obtěžovaly. Škoda. Jinak jsem spokojený. Atmosférická hudba a černá s bílou, jen místy se mihla šedá a RUDÁ.................... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Několik více, či méně zajímavých a zábavných povídek na téma strach - stísněné pocity moc navodit nedokáže, ale zajímavý a vtipný místy je, a tak i vzhledem k pěkné (byť viditelně ne "áčkové") animaci oscilující někde mezi Persepolis a Renaissance jeho sledování není ztrátou času. Z jednotlivých povídek mě vyloženě nadchl snový příběh japoské holčičky, povídka vyprávěná tlustým chlapcem mě docela pobavila... a zbytek spíše nudil, vzhledem k tomu že šlechtic se smečkou pejsků je spíše humorná vložka než samostatný příběh. 7/10 (poznámka k organizátorům Letní filmové školy 2008 - čistě bílé titulky na čistě bílém pozadí se na plátně čtou vážně dost blbě) ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama