Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chutně okořeněná, šťavnatá a elegantně naservírovaná podívaná. Úvodní scéna naznačuje, že Šaráda nebude jen tak nějaká komediální limonádka, ale perfektní a pikantní směs krimi, romantiky a humoru. Audrey Hepburn je zde okouzlující (jako obvykle), James Coburn působí velmi drsně a nekompromisně a Cary Grant ukazuje své charisma. Scéna s pomeranči je velmi úsměvná a nezapomenutelná, stejně jako telefonování z budky v metru, resp. celá dramatická podzemní "honička". Příběh s sebou nese i překvapení a zvraty, což dodává filmu na poutavosti. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Výborné! Tak se Audrey s Carym konečně sešli, poté co v minulosti Cary odmítl roli kvůli věkovému rozdílu například v Prázdninách v Římě nebo v Sabrině, se povedlo dát tuto nadsympatickou hvězdnou dvojici dohromady a vznikla báječná podivána jménem Šaráda. Jak už říká upoutávka směsice napětí, komedie a romantiky, film který není od Hitchcocka, ale je natočen v podobném stylu. Šaráda je jedním z mých nejoblíbenějších filmů a má k tomu nespočet předpokladů - Audrey a Cary (už to by mi možná stačilo:), skvěle napsané humorné dialogy, které jsou samozřejmě v podání ústřední dvojice ještě lepší a skvělá hudba Henriho Manciniho. Pokud máte rádi brilantní hollywoodské komedie z dob minulých, budete v sedmém nebi:) Did you say marriage license? Oh, I love you Peter, Alex, Adam, Brian, whatever your name is. I hope we have a lot of boys and we can name them all after you. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi povedený mix několika žánrů, které se navzájem ( světe div se ) netlučou, ba právě zcela naopak. Přirovnal bych to k situaci, když mi kamarád barman onehdy začal míchat drink. Když tam doléval už asi 5 - tý druh raději jsem to přestal sledovat a počkal si na výsledek. Nevím, jak toho docílil, co vše tam přimíchal, ale výsledek byl FANTASTICKÝ a OSVĚŽUJÍCÍ. Stejně je tomu i v případě tohoto Donenova snímku. Šaráda je vtipná, chytrá, dostatečně napínavá, s lehkým nádechem romantiky, s brilantně napsanými dialogy a v neposlední řadě skvěle zahraná. Ať už Cary Grantem, potěší i James Coburn, či Walter Matthau jako parádní záporák a jako třešínka na dortu ( či v tomto případě oliva či limetka :o) ÚŽASNÁ, KRÁSNÁ a neméně skvěle hrající má oblíbenkyně Audrey Hepburn. Je nesmírným potěšením ji po celou dobu snímku pozorovat. p.s. už jsem se zmínil o těch mistrně napsaných dialozích....... :o) Smekám a vzdávám hold! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jaké je pro nejbližší dny Vaše křestní jméno." No přece Brian, Peter, Alexander případně Adam. To dá rozum. Musím se přiznat, že týpek s těmito aliasy, kterej se umí v poklidu osprchovat i v obleku, je mi vzorem. On mě prostě neustále bavil a lepila se na něj v mých očích neodolatelná Reggie, takže chci bejt jako on. Ono to tedy má i drsnější stránku příběhu, která se zase docela slušně zamotala a já jsem si chvílemi připadal jako v legendární Cimrmanově hře Hodina pravdy. Ono se skutečně mohlo stát, že Reggii s Adamem jsou otec a dcera, matka a syn nebo sourozenci. Na to naštěstí neměl autor Mistrovu genialitu, takže se nám to nakonec rozmotalo celkem přijatelně, ale Šaráda to byla opravdu slušná. A ještě nyní mě jímá hrůza z toho, že bych se utopil v posteli. Takže z toho plyne poučení o nebezpečnosti pyžama a já radši budu spát nahej. Dobrou noc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé romantické krimi se skvělým Carym Grantem a kouzelnou Audrey Hepburn. Celé se to točí kolem záhadného dědictví, které se všichni snaží získat. Vdova Audrey samozřejmě o ničem neví a netuší, komu může věřit a komu ne. Kdo je agent a kdo skutečný přítel. Stojí proti ní partička zlověstných vojáků, nejhrozivější je ten s hákem místo ruky. Nakonec se vše vysvětlí. Film má pár dost zajímavých zvratů. Je to taky jeden z posledních Grantových filmů. "Jak se vlastně jmenuješ?" ()

Galerie (108)

Zajímavosti (27)

  • Bylo odsouhlaseno, že ve sprchové scéně si Cary Grant (Peter Joshua) může ponechat oblečení vzhledem k tomu, že mu bylo téměř 60 a již neměl tak vypracovanou postavu. (Kulmon)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama