Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejlepší kriminálka a nejúžasnější romantika, jakou jsem kdy viděla! Od začátku až do úplného konce jsem nevěděla, jak to doopravdy je, Cary Grant mě dokázal dokonale zmást. Je sice mnohem starší než Audrey, ale díky jeho nekonečnému charisma a častým narážkám na věkový rozdíl mezi oběma partnery mi to vůbec nevadilo, ba naopak. Těšila jsem se na každou další jejich společnou scénu. Audrey Hepburn byla jako obvykle úžasná, tohle je pro mě její nejlepší film! Všechny aspekty tohoto snímku jsou dokonale vyvážené, takže jsem jen seděla se zatajeným dechem a čekala, co přijde, kousajíc se do rtu.. A ta věta na konci: "Doufám, že budeme mít hodně synů, můžeme je pojmenovat po Tobě!" ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech oldschool klenotu, po kterych se vyplati patrat. Uzasny retro mix zanru - chvili je to zabavna komedie s vtipnymi dialogy, hned na to chytry scenar rozviji napinave patrani po pravde, hraje k tomu excelentni spionazni hudba a hlavne ti herci. Duo Cary Grant a Audrey Hepburn se prebiji jen tezko, protoze by si spolu mohli oba otevrit spolecnou tovarnu na sympaticnost, ale i ta plejada dalsich hercu je super. Sarada misty pripomina bondovky, hodne mi to evokovalo hru "No One Lives Forever" a predevsim pusobi velmi Hitchcokovsky, nicmene jsem si ji paradoxne uzil vic, nez vetsinu Hitchcocku. 9/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

No vida. Není potřeba žádných velkých speciálních efektů, žádných barevných filtrů, žádných kouzel se střihem, kamerovými nájezdy, či jiné pitominky (které jak se zdá stále více zakrývají prázdnotu současné produkce) a přece je možno natočit film, který je svěží, vtipný, plný překvapení, neustálých změn a od začátku do konce zábavný stejně jako napínavý. Stačí dobrý scénář a několik skvělých herců.. Audrey je okouzlující od první vtěřiny, Cary Grant je ve své rošťácké prolhanosti neodolatelný taky od první vteřiny, jirkřivé dialogy plné vtipných slovních přestřelek začínají s prvním záběrem filmu a končí se závěrečnými titulky, koktejl žánrů lahodným způsobem mixuje romatiku, legraci, špionáž i krimi.. zkrátka, skvělé filmové dílko, které po téměř půlstoletí od svého vzniku neztratilo ani špetku své skvělé chuti.. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sarada s Audrey Hepburn a Cary Grantem je naprosto dokonaly film. Skvele vystavena krimikomedie s neuveritelne vtipnymi dialogy (nutno videt v puvodnim zneni!!!) a naprosto perfektnimi hereckymi vykony Audrey a Caryho. Doporucuju vsem. Zarucene pobavi a dve hodiny utecou jako voda, protoze ti dva predvadeji na platne herecky koncert s nepochopitelnou lehkosti a samozrejmosti, jakoby byli zamilovanym parem po cely zivot. Bravo, bravissimo! PS: A ano, videl jsem to poprve a ano, bylo to natoceno v roce 1963 a takto me to dokazalo okouzlit. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší s mnohých filmov audrey hepburn , ktorý je hravý, vzrušujúci, krásny. Hepburnová so svojim typickým prejavom rozohráva ďalší pozoruhodný filmík kde sa strieda napätie a humor. Donen natočil rozhodne pozoruhodný filmík, kde všetko do seba zapadá ale až na konci a dovtedy je všetko zmätené a ani vy neviete kto je vlastne vrah. Táto hra je tak dokonale natočená, že ani na okamžik nenudí a aj keď sa v nej nachádzajú niektoré slabšie scény ako celok je to príjemná oddychovka. Samozrejme že celkovú zápletku by ste odhalili po desiatich minutách keby ste dávali pozor ale ja som vyslovene vypol mozog a nechal sa unášať rytmami šarády. mancinniho pohodová hudbička, donenova znamenitá a osobitá réžia, dokonalé prejavý, granta, hepburnovej a mathaua. osobne je tento filmík pre mňa jeden z mnohých ktoré sú perfektné vo svojom žánre a musíte im všelico odpustiť aj keď sa na nich pohral čas a aj keď ten film je na také seriózne 4, tak pre moju slabosť k pani Hpburnovej dávam slabšých päť. vrelo odporúčam. pobavil som sa. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (27)

  • Bylo odsouhlaseno, že ve sprchové scéně si Cary Grant (Peter Joshua) může ponechat oblečení vzhledem k tomu, že mu bylo téměř 60 a již neměl tak vypracovanou postavu. (Kulmon)
  • Pasy Charlese Lamperta jsou z následujících zemí v tomto pořadí: Švýcarsko, USA, Chile a Itálie. (Kulmon)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama