Reklama

Reklama

Adrien Brody a Beyoncé Knowles v biografickém hudebním dramatu o vydavatelství Chess Records, jež dalo světu rhythm'n'blues. Právě díky němu se z Chucka Berryho, Muddyho Waterse, Etty James či Willieho Jacksona staly zářivé hvězdy.
Kdyby v roce 1950 nevzniklo v americkém Chicagu hudební vydavatelství Chess Records patřící Leonardu Chessovi, možná by se svět nikdy nedozvěděl, jakou sílu v sobě skrývá hudební styl rhythm and blues, zkráceně R&B. Právě tato společnost se v padesátých a šedesátých letech minulého století stala hlavním centrem populární hudby produkované afroamerickou menšinou a právě díky Chess Records se z Chucka Berryho, Muddyho Waterse, Etty James či Willieho Jacksona staly hvězdy nejvyšší zářivosti. Byla to doba jako stvořená pro žhavou a strhující muziku, které právě tito zpěváci měli plné srdce. Po každém vzlétnutí sice následuje pád, ale Chees Records a umělci kolem něj dali světu víc, než mohl kdokoli očekávat. Ve výborném hudebním dramatu režisérky Darnell Martinové ztvárnil hlavní postavu Leonarda Chesse oscarový Adrien Brody a po jeho bok se postavila hudební superstar, uhrančivá kráska se zlatem v hrdle Beyoncé Knowles. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Až na skutočnosť, že Beyoncé NIE JE herečka a NEVIE hrať (ale zas - vykompenzovala to výborným spevom) celý film fungoval presne tak ako mal. Hodinka a pol zábavno-edukatívneho výkladu toho, ako to vyzeralo v počiatkoch R´n´B a rock and rollu. Keďže sa radím medzi fanúšikov tohto obdobia hudobnej histórie a navyše zbožňujem Adriena Brodyho, tento film mi rozhodne sadol. Mierne výhrady mám akurát voči niektorým strihom a spomínanej Knowless. Inak príjemný hudobný film, nič excelentné, ale rozhodne veľmi dobré. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý zvuk a mimoriadne herecké výkony, to je skvelá vizitka tohto hudobného filmu. Osobnosti skvelého electric blues, sprítomnenie v stave zrodu a potom aj ich dramatické životné osudy. Objavili sa aj Hubert Sumlin a James Cotton, často zanedbávaní muzikanti. Výborná hudobná dráma o Leonardovi Cheeseovi, zakladateľovi hudobného vydavateľstva. Výborné stvárnenie hlavnej úlohy Adrienom Brodym. Čo viac si priať, možno snáď aby toto majstrovské dielo trvalo o pár hudobných minút dlhšie. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

U tohoto dílka bylo ještě přes shlédnutím jasné, že budu nejspíš vybírat pouze mezi hodnocením 4 a 5 *. Od té doby, co jsem totiž viděl film Příběh z Bronxu s touhle skvělou,podmanivou hudbou 60.let, mi tento styl naprosto učaroval. Do poloviny filmu jsem taky hodnotil jednoznačně plným počtem, ovšem od poloviny dále se to bohužel lehce tahalo a výsledná stopáž (byť není nikterak přehnaná), byla prostě zbytečně dlouhá. A souhlas s názory, že pokud zpívala Beyoncé sólo, měl jsem slzy na krajíčku a v kredenci mi praskaly sklenky.................... moje hodnocení = 8 z 10. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Historický Cadillac Records yeaaaah... aj napriek tomu, že spev, ani hra na hudobný nástroj nieje mojou silnou stránkou... i like it! Vznik a začiatky "nových žánrov", výstup na vrchol / následný pád, skvelé herecké a hudobné prevedenie a nemenej známe Chess Records. Nepoznal som nikoho, avšak určite si zapamätám všetkých... 8/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tady nemůžu jinak než za 5. Chuck Berry, Etta james, Willie Jackson, to je muzika, co MÁ KOULE a dala základ celosvětovému fenoménu R&B a také mnoha hitům, které posloucháme a milujeme až dodnes. Příjemně plynoucí film, který vám nenásilně nastíní všechna ta plodná léta, která začala v malém hudebním vydavatelství Chess Records. Při scénách z nahrávání mi naskakovala husí kůže stejně tak, jako když se herci proháněli v nádherných Cadillacích. A když na vás ani to nezabere, tak přesvědčivý a překvapivý herecký a dechberoucí pěvecký výkon Beyoncé rozhodně ano. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Adrien Brody vo filme vyfajčí až 14 cigariet. (ČSFD)
  • Leonard Chess měl bratra Philipa, se kterým spoluvlastnil jak noční klub, tak i nahrávací studio Chess Records. Nicméně ve filmu o něm nepadne ani zmínka. (HappySmile)
  • Zpěvačka Beyoncé přibrala 15 kilogramů kvůli roli Etty James. A nejen to. Drastickou proměnou prošly i její vlasy. Musela si je ostříhat a odbarvit na blond. Dokonce v některých scénách ji uvidíme i bez make-upu. (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Reklama

Reklama