Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Eddieho som mal vo svojich mladsich rokoch velmi rad. Jeho mimika i slovny prejav su jedinecne a mne celkom sympaticke. Avsak v tomto filme, s jeho chabym scenarom a dialogmi to pre mna teda nestacilo. Posolstvo filmu je sice jasne, ale ako bolo servrirovane ma neoslovilo. Rad som si vsak Murphy-ho po dlhsej dobe pripomenul. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Co když máme každý takový strom? - No to abych začal se slovy rozhodně šetřit. Tento film je do jistých mezí, ač se to nezdá - duchaplný. V první polovině je někdy až přehnaně, jak to říci, koňský. Proč koňský? Protože tu Murphy dělá samé koniny a ty vůbec nevycházejí, jenže ke konci se vše otočí a místo levného humoru postaveného na mimice hlavního protagonisty se nás snaží tvůrci rozesmutnit. Některé scény jsou skvělé. V paměti mi uvízla procházka na mole a po pláži, která je doprovázená příjemně zvolenou hudbou a dalo by se říci, že mi i hodně řekla, co se týče mojí duševní stránky. Tenhle povedeně nepovedený filmík bych zařadil někam do průměru a nemůžu se na něj v ničem zlobit, takže sympatické ***. - 5/10 - ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mna po dlhom čase veľmi príjemná vec. Všetky tie morálne hodnoty obalené do duchovného príbehu o sile ticha a dôležitosti slov predstavujú Murphyho ako charakter, ktorý je aj vtipný aj smutný. A vyváženosť týchto dvoch polôh tu funguje naozaj dokonale. Je pravda, že je to film skôr pre celú rodinu a pre fanúšikov Eddieho Murphyho, ale je to omnoho poctivejšia hlúposť ako jeho prevlekové neznesiteľnosti. Jediný problém spočíva v hodnotách, ktoré sú prezentované prvoplánovo. Ale silu to má. A vo svojom žánri veľmi príjemné prekvapenie. A príjemné filmy mám naozaj rád. Pretože v niektorých momentoch dokážu povedať tých niekoľko životných právd pekným spôsobom a pripomenúť nám čo je v živote dôležité. A to ja občas potrebujem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Murphyho filmografie nikdy nedisponovala příliš mnoha náročnými snímky, většina se totiž nese v tom nejjednoduším a nejpřímočařejším možném duchu, sloužící vždy jen pro pobavení co nejprimitivnějším způsobem, což ovšem nemyslím tedy jako urážku, naopak, já tenhle typ prostoduchých komedií mám docela rád, když se tedy povedou, a důležité je podotknout, že Murphymu právě toto vychází ve většině těchto jeho počinů. A Tisíc slov je toho snad tím nejvýraznějším důkazem. Totálně plochá, miniaturní, pitomoučká a ultrajednoduchoučká zápletečka, ovšem svižná, nenudící, ve spoustě momentech zábavná, zkrátka nenáročná jednohubka, dělaná pro cílové publikum, které musí být s odvedeným výsledkem pak zcela spokojeno. A tím cílový publikem mám na mysli jen a pouze fanoušky Eddieho Murpyho, který tu odvedl svůj klasický standart, pro který ho jedni milují a druzí nenávidí, já ho mám rád, své ksichty tu házel v jednom kuse, bavil mě a škoda jen, že v tom zůstal dost sám, ostatní jsou totiž dost nevýrazní a mdlý. Tisíc slov je zkrátka taková průměrná, nenudící a neurážející rychlovka, která v sobě nemá ovšem vůbec nic přínosného. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jo, upřímně, čekal jsem totální kravinu, těžkej podprůměr, šestidenní průjem atd. Ale ono to vážně není špatný. Jistě, Eddie už má svá nejlepší (herecká) léta dávno za sebou, ale tohle je vcelku solidních 68-70%. A to není úplně tak špatný. Dokonce je to i někdy vtipný. Prostě solidní odpočinkový filmeček pro celou rodinu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)

Reklama

Reklama