Reklama

Reklama

Ostře hlídaná zóna, ze které není úniku.
V Mexico City žijí lidé odděleně podle sociálních skupin. Mezi čtvrtěmi pro bohaté a chudé jsou zdi s kamerovými systémy pomocí kterých se bohatí snaží bránit nájezdům zlodějů ze slumů. Jedné bouřlivé noci strhne vítr billboard, který jednu takovou zeď prorazí. Dírou se protáhnou tři lupiči, kteří při vloupání do domu nešťastnou náhodou zabijí starou ženu. Obyvatelé čtvrti na ně okamžitě začnou pořádat hon. Dva lupiči jsou zastřeleni, ale šestnáctiletému Miguelovi se podaří schovat ve sklepě. Tam jej najde Alejandro a poskytne mu jídlo a další pomoc. Miguel by se rád vrátil do své čtvrti, ale dostat se ven z ostře hlídané zóny není jednoduché. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

FeelingMovies.sk (Viera Ráczová)

"Filmy s kriminálnou zápletkou potrebujú často veľký priestor, no Rodrigo Plá sa s touto témou dokázal vysporiadať za hodinu a pol. Diváci, ktorí nemajú radi pridlhé a zauzlené vzťahy, sa nestratia. Kontrastným je tu aj skok z chaosu na začiatku po rýchle pochopenie v priebehu pár momentov." více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Režisér uruguayského původu Rodrigo Plá potvrzuje silnou stránku latinskoamerického filmu: tamní tvůrci se při pošilhávání po Hollywoodu naučili sdílnosti a formální vyspělosti. Zároveň jim zůstalo odhodlání pro zanícenou kritiku. Životu za zdí lze vyčítat šablonovitý děj, ale takové hodnocení by…"

Reklama

Reklama