Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na stare muzikaly sa clovek nepozera pre originalitu myslienky, prepracovane psychologicke profily postav, ale tento muzikal Funny Fane trpi az prilis jednoduchou konstrukciou zapletky. Audrey Hepburn /Prazdniny v Rime, Odpoledni laska, Sabrina/ je samozrejme genialna, ale ako celok ma to neoslovilo. 77 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE. Proč jen křehkou Audrey furt cpali k nějakým starým chlapům?! Šlo jim o kontrast ve smyslu "kráska a zvíře"? Tak to se jim v tomhle filmu povedlo, ale je to vítězství na prd. Astaire se k Audrey nehodí, je pro ni starý, otravný a protivný a i jeho obdivovaný tanec už patří do vzpomínek babiček a ne do páru s mladou holkou. ___ Příběh je hloupý dokonce i na muzikálové poměry. Těsně v předvečer revolty šedesátých let dá mladá holka přiležitost starému chlapovi, aby z ní udělal svůj ozdobný přívěšek, který bude pravděpodobně stále častěji odkládat k plotně do kuchyně, zatímco on bude pokračovat v životě ničím nespoutaného umělce. ______Američani si dělají srandu z věcí, kterým nerozumí. V tomhle případě z francouzské kultury a filozofie, které jsou pro ně nečitelné, a tak je přelepují flastrem kabaretních tanečních rejů a univerzálních muzikálových songů. Ze sterilního muzikálového balíčku vykukuje akorát ta krásná tvářička mladé A. Hepburn a nádherné šaty, ve kterých by i dneska žena ve společnosti zazářila (samozřejmě, kdyby měla ultraštíhlou Audreynu postavu). /20. 1. 14./ ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další příběh o Popelce (prodavačce v knihkupectví), ze které se vyloupne princezna (modelka), s Audrey v hlavní roli to moc práce nedá, co si budeme nalhávat. Krev mi ale ztuhla v žilách hned na začátku, když ta "příšerná" šéfka zvolala- ty knížky jsou všechny stejné, rozházejte je. Byla jsem stejně zoufalá jako Audrey... Rozházet knížky! :-) No ale pak už tam pořád řádí fotograf Fred Astaire, potom Paříž sama o sobě (asi každého hned napadne, že by se tam měl vypravit) a v neposlední řadě umělecké scény "teď jste Anna Karenina, jste smutná, milenec vás políbil naposledy, už ho neuvidíte." "teď je jaro, jste zamilovaná." "Jste nevěsta, ženich už vás čeká v kostele, je to váš nejšťastnější den". "chytáte ryby, tvařte se profesionálně!" Možná se to nevyrovná My Fair Lady, ale písničky a především ústřední dvojice potěší. A empatikalismus rules :-)), někdo se vcítil do vás, teď se vciťte vy do něj a setkáte se v představě jednoho z vás... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Eh... mám rád muzikály, obdivuju Astairovo taneční mistrovství a miluju Audrey, ale tenhle muzikál mi nenabídl nic, co by aspirovalo na nadprůměrné hodnocení - taneční čísla slušná (dobře, v případě jednoho Fredova a jednoho Audrina výtečná), písně zoufale nechytlavé, příběh nezajímavý až otravný. Co Funny face trochu zachraňuje, je výborná Kay Thompson v roli Maggie, která narozdíl od Audrey kromě tance taky skvěle zpívá. Ano, Audrey je přinejlepším průměrná zpěvačka a jsem tak trochu rád, že ji v My fair lady přezpívali. 60% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tento muzikál patří k těm lepším, co jsem doposud viděla. Audrey Hepburn byla okouzlující jako obyčejná zástánkyně empatikalismu i jako zářivá modelka na pařížském mole. Jsem ráda, že jsem ji poprvé slyšela zpívat něco víc než jen Moon River a můžu s klide říct, že to není žádná zpěvačka s kdovíjakým rozsahem, ačkoliv v té své oktávě zní moc roztomile a krásně se u toho tváří i pohybuje.. Vrcholem jejího hereckého výkonu pro mě však byl její tanec v kavárně, který byl... jak to říct.. jedinečný? :D Záběry byly krásné a propracované, zejména tedy začátek v redakci časopisu. Jediné, co mi na filmu trošku překáželo byl Fred Astaire (právě kvůli němu jsem ubrala 1*).. Ano, byl perfektní, ale tentokrát už to s tím věkem autoři hodně přepískli a k mladičké Audrey se tenhle "stařík" vůbec nehodil.. Ale to je tak všechno, co můžu vytknout. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • Teriér Audrey Hepburn (Jo Stockton) sa objavil v košíku počas fotenia scény “Anna Karenina“. (TheRoller)
  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)

Reklama

Reklama