Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který zpočátku začíná jako komedie o naivní odstrkované Libanonce, ale postupně z něj stále více mrazí. Nejpříjemnější překvapení za hodně dlouhou dobu. Nechápu, že tento skvost nezískal širší ohlas (ještě nedávno jsem ho vůbec neznal). A ten český název je teda "zhůvěrnost". A teď si (nebojte, jen protentokrát) zahraju na Radka Cihlu: Podobné filmy: Amreeka, Americká krása (tahle podobnost mě napadla ještě předtím, než jsem si všiml, že to je od stejného scénáristy) ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nestihol som úplný začiatok, ale ten som si prečítal v obsahu, takže môžem snáď hodnoverne hodnotiť... :o) Film ma zaujal svojou reálnosťou a zaujímavým zasadením do obdobia vojny v Perzskom zálive. Takisto som bol milo prekvapený hereckým výkonom Summer Bishil (takisto aj jej krásou:) a keď k tomu pripočítam vcelku dobrý príbeh o rodinných, milostných, sexuálnych, či susedských vzťahoch, tak mi to vychádza nadpriemerne. Som rád, že som to (úplnou náhodou) videl... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Matka na sociálku, otec do kriminálu, holka na psychoterapii. Tak se mi jeví výsledek jednání postav tohoto filmu. Drama o příliš brzkém sexuálním dospívání dívky ve věku dítětem, ale s tělem ženy, je nepříjemné. Zejména proto, že hlavně její rodiče jsou extrémně sobecké a neempatické osoby, otec navíc násilník a v sousedství taky nežije moc milé osazenstvo. Jenomže mi to celé přišlo odcizené, příliš vykalkulované a spíš jsem v příběhu viděla, že jím režisér maskuje vyprávění o vlastním sexuálním dospívání a orientaci. SHRNUTÍ: Jak dospět, když vám všichni okolo buď dospět zakazují nebo vás rovnou staví do pozice dospělé. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Rozhodne velke prekvapeni. Alana Balla se v tematech sexu mladistvich vskutku vyziva :-) Radeji se nebudu pidit po jeho minulosti, ovsem dokaze z tohoto nametu udelat vzdycky velmi vkusnou zalezitost. Doufejme ze jeho "uchylka" zustane stale porad v mezich umeleckych a ze se nezvrtne nekam, kde by se na jeho filmy muselo koukat za plentou. P.S. Sakrys, kdyz ted vidim, jak jsou ty dnesni 13 leti deti dospeli, ze uz sni o sexu se svym ucitelem, tak lituju toho, ze ja si ve 13 letech hral se svym sousedem na cowboye za barakem a hadal se s nim kdo ma silnejsiho tatu :-D ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a velice povedené drama o sexuálním dospívání mladé americko-libanonské dívky s konzervativními rodiči a nemravným sousedem. Natočené je to hodně reálně, bez přehnaných emocí. Střídá dramatické chvíle s humornými a vše s nadhledem. Začátek je bohužel rozvleklý a já se trochu nudil, ale s postupem času mě příběh opravdu pohltil... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama