Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, že umí lhát jen jeden člověk na světě a je to zrovna tradiční lůzr Ricky Gervais, se mi rozhodně líbil, ale to zpracování, to zpracování, dialogy jsou takový divný, kdy se postavy snaží mluvit upřimě a vždycky to co si myslí, ale jaksi vyvstává otázka, kdo je nutní každýmu na potkání všechno vykecat, i to co neni podstatný, vždyť to už neni o tom umět lhát, ale o tom nebýt úplně retardovanej, navíc vtipný scény se daj spočítat na prstech jedný ruky a to je na komedii docela tragédie. Ale v rámci možností tohohle filmu jsem se zabavil. Jen tak tak 3* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Komedie, dokonce romantická? Ani náhodou! Jen drsná (pravda, na můj vkus trochu zbytečně krotká) ukázka, do jaké prdele by všechna ta totál pravdomluvnost vedla. Protože život jen v pravdě...? Bez milosrdných či sociálně nutných lží? To by bylo k uzoufání a šílený opruz. A navíc, co potom s naší existenciální úzkostí ze smrti a z prázdnoty po ní... viďte, lidičky? Lži jsou fajn. Jsou příjemné, hřejivé a konejšivé. Například lži o krásném místě, kam půjde duše, které v nemocnici říká své umírající mamince její syn. Chtěl bych se taky naučit krásně lhát. Zatím mi to moc nejde (věř, kdo chceš), ale Ricky Gervais mi už ukázal cestu... Děkuju. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Absurdná a brutálne vtipná satira na Boha, spoločnosť, konvencie a vlastne aj na žáner komédie, ktorému dáva na prdel. Takto originálne ste príbeh o zaľúbenom tučkovi ešte nevideli, to vám garantujem! Cameá luxusné, zábava výborná, štyri pohodové hviezdy a ja nechápem, čo zas všetci máte. Toľko humoru v jednom filme, ktorý navyše nemôže obsahovať žiadne klišé, to sa nevidí často. A to mám Gervaisa za slizouna.. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nápad na zápletku to byl opravdu originální, ale i tak jsem od toho moc nečekala. Ovšem byla jsem poměrně překvapená, protože to docela utíkalo a občas jsem se dost pobavila. Neříkám, že mě to tak oslnilo, že si to v nejbližší době pustím znova, ale byl to poměrně příjemně odpočinkový film. 3* ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Lehce cynický nápad o vynálezu lhaní, který by byl výborný jako komediální skeč (postavy ostatně nejenže nedokážou lhát, ale nedokážou ani držet hubu). Ale těžko se na něm staví americká romantická komedie. První polovina je díky krutě upřímným výstupům postav fajn, druhá polovina je natahovaná, neupřímná a hloupá. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel ve městečku Lowell, ve státě Massachusetts v USA. Kostelík, ve kterém se odehrává svatba, se nachází v Sudbury v Massachusetts. (don corleone)
  • Během celého filmu nevysloví slovo "lež" ani jedna z postav, použije ho pouze vypravěč. (don corleone)
  • Aby režisér, scenárista a představitel hlavní role Marka Bellisona, Ricky Gervais, dostal do filmu pro roli Jima Philipa Seymour Hoffmana, poslal mu tento email: „Drahý Philipe, zahraješ si prosím v mém novém filmu? Máme hodně nízký rozpočet, protože jsem utratil všechny peníze za nové implantáty varlat, ale nedívej se na ně jako na moje varlata, dívej se na ně jako na naše varlata." (HellFire)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama