Reklama

Reklama

VOD (1)

Americké drama z produkce HBO vypráví příběh oddaného otce a manžela (Paddy Considine) v postsovětském Rusku, který pracuje v nukleární továrně. Poté, co je vystaven smrtící dávce radiace, když se pokusil zabránit katastrofě, se stane obětním beránkem a je bez odstupného vyhozen na dlažbu. Ví, že mu zbývá jen pár dní života a ve snaze zajistit svou milovanou ženu (Radha Mitchellová) a synka ukradne malé množství štěpného materiálu PU-239 a zamíří s ním do Moskvy. Tam se zaplete do ilegálního obchodu s jadernými zbraněmi, protože se obrátí na gangstera (Oscar Isaac), aby mu na černém trhu pomohl prodat nebezpečné zboží, které potenciálně ohrožuje celý svět. Tahle neobvyklá dvojice uzavře zvláštní přátelství - spojuje je láska k rodině a ochota přinést pro ni jakoukoliv oběť. Scénář napsal a film natočil Scott Z. Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem to už stokrát a řeknu to mile rád znovu - HBO patří polibek na čelo za jejich produkční činnost; i když se občas zmýlí, často z nich "vypadne" velice dobrý film, který si nezadá s velkým množstvím konkurence - a jeden z případů toho je PU-239. Silný začátek nám začne míchat podivuhodný sled událostí, které svou absurditou připomínají coenovské standarty; samozřejmě, opatrně. Filmu chybí jistá dynamičnost, která je zmíněným bratrům vlastní, ale uvažujeme-li film jako debut, není mu co vytknout a můžeme se těšit na další kousky, které nám Mr. Burns naservíruje. Tak i tak jde o příjemný zážitek, který ač může být napohled poněkud špinavým (rusko přecijen není tolik vypiplané prostředí, na které jsme zvyklí), provede vás příjemně večerem.. a nezklame. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najväčšiu radosť mám keď náhodou natrafím na film, o ktorom som nič nepočul a úplne ma dostane. Po úvodných titulkoch som sa do filmu zažral a moje otvorené ústa sa mi zacvakli až desať minút po skončení tých záverečných. Žasol som nad tým aký silný, pútavý, smutný i veselý príbeh dokázali tvorcovia vyrozprávať. Film prakticky nemá slabé miesto. Nepotrebuje 10 či 20 minút na rozbeh. Dostane vás hneď od úvodu, v ktorom sledujeme nehodu v továrni, po ktorej hlavný hrdina nemá veľa času a je si toho vedomý. Prelínanie smutnej roviny s čiernym mafiánskym humorom funguje výborne, hoci to znie čudne. Scény s mafiánmi určite pripomenú to najlepšie od G. Richieho a väčšina srandy pramení z toho, že sú to STUPÍDO BASTARDO. Tragický koniec neprekvapí, od samého začiatku to Timofej Berezin vie a diváci tak isto. Herecký aj režíjne absolútne skvelé, niet veľmi čo kritizovať. Ešte niekoľko dní som film nosil v hlave a to jé pre mňa vždy signál, že si film zaslúži plné hodnotenie. Rád si to pozriem znovu. 100%. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Docela napínavé drama s atraktivním námětem těžkého ozáření pracovníka při havárii v utajeném jaderném zařízení v Rusku proložené smutnou realitou mafiánského kapitalismu tamtéž. Čekali byste snad, že v Rusku může něco dopadnout dobře? Trochu mi ale vadilo to nadměrné množství blbů vyskytující se v americkém filmu o ruských lidech a také televizní kvalita natočení havárie, takže musím jít s hodnocením dolů na průměr, i když by si snímek možná zasloužil více. P.S. Ne každý bílý prášek se dá užívat jako heroin:)) PPS: Je libo trailer ? (klikni) http://www.youtube.com/watch?v=TiqJ_Dd7GmM ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku píchnutí do vosího hnízda, o kterém všichni víme, ale málo kdo ho dokáže převést na filmové plátno. Za mě rozhodně palec nahoru, protože nejen scénář je tu to, o čem byste chtěli mluvit. Zásadním bodem jsou i herecké výkony a především pak Paddy Considine, který ozařeného Timofeje Berezina hraje naprosto parádně. Myšlenka je tedy více než jasná a její průběh tu Amíci předvedli tak, jak by standardní Amík jen tak nepředvedl. To mě trošku překvapilo. Skoro, jako kdyby na celý film nahlížel nějaký tajný spolek milovníků evropského filmu, který určuje, jak by výsledný film měl vůbec vypadat. Malý nezávislý film z USA, který by měl ocenit každý Evropan zasažený komunistickou verbeží. Není nad to, když někdo chce vyjebat se systémem a pro toho někoho je to poslední, co může udělat. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jediným nedostatkem filmu pro mě bylo, že byl v angličtině, s ruštinou by to nemělo chybu. Docela dobře odpozorované ruské reálie i vydařené mafiánské struktury. Poslední scéna, kdy mafiánští hoši šňupají čisté plutonium opravdu nemá chybu. Pokud někoho zajímá, jak to jde rychle z kopce po vysoké dávce ozáření a jak se prodává plutonium na černém trhu, ať jde směle do toho, ale moc optimistické to není. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • PU-239 sa používa na štiepnu reakciu v atómových reaktoroch. (vander19)
  • Film sa natáčal predovšetkým v rumunskej metropole Bukurešť, ale aj v Moskve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama