Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl na plakátu toho nepřátelsky vyhlížejícího týpka v kabátě s podivnou maskou na ksichtě, byl jsem docela natěšenej. Když jsem pak ve filmu zjistil, jak to je ve skutečnosti, zažil jsem docela zklamání. Ze začátku i docela zajímavý film, kterému by ty 3* velmi slušely, jenže čím déle ten film trvá, tím více se zamotává do klasického sci-fi klišé o problematice cestování časem, násobení cestovatele a úskalí mnohých časových rovin, že se z toho stane docela nezajímavý maglajz, včetně v těchto zápletkách nijakého konce. Ono možná tyhle zápletky mají své kouzlo, pointu a opodstatnění, na to ale asi musíte celému ději věnovat úpornou pozornost a snad mít pro to i vlohy. To já evidentně nemám. Ani tak nevadí, že to celkově působí poměrně levně, první půlhodinu je to docela fajn, příjemné postavy, napětí, hezká prsa, ale pak... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní časová zamotávačka, která dobře funguje i přes mix všech možných žánrů včetně hororu. Rozhodně stojí za vidění. Jediný, co mi trochu vadilo, byla snadná předvídatelnost, díky které jsem se ochudil o pár překvapení. (screeny) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý španělský film o cestování časem. Héctor se částečně náhodou dostane do stroje času, a to spustí nekonečný řetězec událostí. Ať už se snaží čemukoliv zabránit, akorát do toho víc zabředává. Během filmu se stane pár nečekaných věcí. Je to vážně chytré. Herců je tam jen pár. "Teď tu budeme jen klidně sedět." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu filmů o cestování v časech a tak jsem byl zvědav na tento nový počin režiséra Nacho Vigalonda. Texasanům se tento snímek v roce 2007 líbil. Já jsem však zklamán. Hlavní hrdina se chová jak blbec. Spoustu jeho činů nějak nechápu a když snímek skončil byl jsem z toho úplně tumpachovej. CITÁT - Tenhle stroj není na řešení problémů, spíš je vytváří. Proto se asi tvůrci rozhodli zakončit film tak divně, že se vlastně nic nevysvětlilo a do dnešního dne se zde už pohybuje Héktor číslo 111115659523845654565545545 - víte co tím myslím, že ? Podprůměrný snímek. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Způsobem vyprávění thriller, obsahem komedie omylů, ale hlavně výborná sci-fi. Viděl jsem desítky filmů o cestování v čase a většinu z nich zabila nenažraná ambice gradovat efekt motýlích křídel až k možné zkáze celého lidstva. Čím epičtěji se příběhy tohoto druhu pojednají, čím víc osob ovlivní zásah do jejich minulosti a čím vznešenější myšlenka autorů je v sázce, tím vyšší je i pravděpodobnost mezer v logice a přihlouplého výsledku. Uvězněni v čase si kladou rozumně malé, splnitelné cíle. Cokoli se ve filmu stane, týká se přibližně pěti postav a jedné rozhodující hodiny jejich životů. Scénář připomíná dramatický ekvivalent bachovské fugy - nejprve v něm pomalu a klidně kráčí jedna dějová linie, později se v hektičtějším tempu připojí druhá, paralelní, a obě pak zběsile uhánějí před pronásledováním třetí. Jsem přesvědčen o tom, že do 10 let od natočení dostihne film neblahý osud a někoho napadne natočit hollywoodský remake. Pupkatého španělského pantátu v něm nahradí Brad Pitt nebo někdo podobný, přibyde postav, samoúčelných akcí s auty a nějaká ta bezpečně krotká konspirační teorie, aby film působil závažně a měl šanci získat Oscara. U toho už nebudu, ale tuto zábavnou španělskou hříčku si velmi pravděpodobně pustím znovu. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama