Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Kvalitní anime. Jak z pohledu animace, tak z hlediska příběhu. Od začátku film nabere svižné tempo, kde chybí jakékoli nudé sekvence. Asi nejpůsobivější byla ale závěrečná bitva. Souboje asi nebudou zrovna realistické ale to vůbec nevadí. Je hezké, že tvůrcům nedělalo problémy zobrazování násilí a nešetřili krví, kterou si tu opravdu užijeme. Proto nemůžu jinak a dávám plný počet. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Velice slušné ale nijak omračující anime s trochu podivným příběhem. V klidnějších pasážích nabízí obstojně podaný vývoj vztahu osamělého samuraje a malého chlapce, v těch akčních pak řádně dynamické a krvavé souboje. K vyššímu hodnocení ale filmu schází lepší propracovanost děje nebo nějaká stylizace jako třeba v Šigurui. ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Možná dosti nadsazených 5*( Zápletka i vyprávění má k originalitě skutečně dost daleko) nicméně ve srovnání s dnešními dobrodružno/historickými filmy je to vyloženě svěží vánek dob minulých, kde není třeba celý film (ať hraný či animovaný) stylizovat do fantasy žánru s nadbytečným množstvím digitálního bordelu, ale bohatě si postačí s jednoduchou schématickou premisou děje i archetypálním složením postav. Nemluvě o parádním soundtracku, který by se co do velkoleposti nemusel stydět i vedle velikánů žánru. Ale třeba mě to nadšení za chvíli přejde! ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Akční anime film, u kterého příběh jako by byl vytvořený v americe v 80. tých letech. Ale mě to rozhodně nevadilo. Dětskej hrdina nebyl přespříliš otravnej, jak normálně bývá bohužel zvykem, a souboje byly na téměř nevídaný úrovni. Určitě je lepší se podívat na tenhle film, než na 99% filmů dělaných k seriálům. A i mezi ostatními anime filmy je tohle imho těžkej nadprůměr. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Hadžime! Cizincův meč neoplévá ničím zajímavým až na hudbu. Hudba byla pro mě určitě příjemná, ale animace a vše ostatní podle mě tak dobré nebylo. Scénář by prokoukl snad každý. Díky prokouknutelnému scénáři, jsem se bohužel nemohl vcítit do děje a soucítit s hrdiny u kterých jsem předem znal budoucnost, jelikož, nýbrž a protože toto jest jen taková krvavá pohádka o tom, jak někdo nebude bojovat a pak bude bojovat, jak všichni čekali atd.. Jednoduše zaujala mě jen hudba. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama