Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry nebývale povedený,místy až mrazivý snímek,kde narozdíl od Normalu forma neválcuje obsah.Po letmém náhledu na místní hodnocení sem čekal další průser,ale nakonec sem velmi příjemně překvapen a musím uznat,že takto nízke hodnocení si nezaslouží.Škoda toho trošku nezvládnutého konce...80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nepopisuje skutečný příběh heparinového vraha, ale je jím jen volně inspirován. A to je asi největší chyba. Jako divák jsem se cítila hodně ošizená, protože mi ve filmu předkládali něco, co byl jen výplod scénaristické fantazie založené na tom, že někdo zabíjí pacienty heparinem. Skutečné pohnutky, důvody a myšlenkové pochody reálného vraha, který dnes sedí ve vězení nám vlastně představeny vůbec nejsou. Na začátku nám "hrdina" přijde jako někdo, s kým bychom měli soucítit, ale postupem filmu se z něj stává jen pomstychtivá kreatura, kterou začneme nenávidět. S tím skutečným příběhem heparinového vraha to nemá nic společného (ten aspoň zabíjel jen ty, kteří doopravdy umřít chtěli). Ovšem, když se odprostíme od tohoto faktu, je to průměrný film. Nenadchne, neurazí. ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Psychologická (škoda, že len v náznakoch) dráma o mladíkovi, ktorý bol na toľko presvedčeným altruistom, až začal vraždiť. Svátkov film nie je úplným fiaskom, je len príkladom víťazstva formy nad obsahom, ktorej výsledkom sú síce pekné obrazy no žiadne napätie. Naozaj žiadne! Príjemným prekvapením filmu je pre mňa herecký výkon Václava Jiráčka. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Uspokojivá žánrovka, která má několik nesporných deviz - především opravdu skvěle vytypovanou nemocnici, připomínající spíše dům hrůzy, výborné navození temně klaustrofobní atmosféry a vyrovnané herecké výkony dokonce i v nejmenších epizodách. Navíc Jiráček předvedl první herecký výkon, který mě určitým způsobem oslovil, i když někdy je stále trochu bezradný. Film navíc zpočátku zaujme i svou psychologickou stránkou, ta se ale v průběhu děje zcela vytratí a nahradí ji čistokrevná "vyvražďovačka". Některé scény a samoúčelné obrazy vypadají dost křečovitě (samotný začátek, sny z pitevny) a Bauerova hudba spíše po většinu děje působí trochu nahodile a odloučeně od obrazového dění, ale v závěru příjemně přispívá zvládnuté gradaci. Po šokantním konci jsem byl opravdu vděčný, že se můžu jít nadechnout na čerstvý vzduch. Pokud by se hodnotila síla filmu vzbudit v divákovi depresi, tak by si HN u mě vysloužilo plný počet. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Hodinu nevíš je v první řadě horor a tak je třeba k němu přistupovat. Paralela se skutečným případem zde hraje až druhé housle. Záběry na nemocnici jako by z oka vypadly jakémukoliv bubufilmu o strašidelném domě. Film má ovšem tu smůlu, že český horor diváky netáhne a tak se tvůrci musí smířit s tím, že byť natočili dobrý film, nelze počítat s vyšším výsledkem, než jakého dosáhla T.M.A. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Zitě Kabátové bylo v době natáčení 96 let. (M.B)
  • Herec Václav Jiráček se kvůli natáčení musel naučit píchat injekce. (DorianGreene)

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama