Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotka parašutistů se vydává do Japonci okupované Burmy na nebezpečnou, ale důležitou misi: najít a zlikvidovat radiostanici. Po splnění úkolu je čeká návrat zpět na základnu, ovšem mezitím jsou obklíčeni Japonci a místo přímého odletu musí podstoupit dlouhou a těžkou cestu džunglí okupovanou nepřáteli. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Mol 

všechny recenze uživatele

Jinak vždy usměvaví s dvojkou v krvi Errol pro tuhle roli musel zvážnit, ale přišlo mi, že tam nebylo až tak co hrát, kapitán musí bejt prostě tvrdej a suše vydávat rozkazy. Btw v džungli je pořádnej randál, kluci pořád pálijou žvára a když mají 10 minutovou pauzu na odpočinek, tak mezi sebou hážou hlášky, že jsem se i fakt zasmál: - "Co uděláte jako první až se dostanete domů?" - "Políbím svou milovanou jako nikdy." - "A pak?" - "Pak si sundám padák." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Raoul Walsh /White Heat, Sedma kavalerie/ natocil vskutku uchvatny film, v ktorom jedna vojenska divizia parasutistov musi celit nielen nepriatelskej dzungli, ale aj militantnym Japoncom zrejme pocas Druhej svetovej vojny. Errol Flynn /Captain Blood 1935, Wellesova Dama ze Sanghaje/ bol sympatak, ktory film dobre tahal a slo aj o kvalitneho herca. Jo, samozrejme ze to bol sympatak, jelikoz nejsem bukvica a zaroven prudko sa tiez distancujem od vsetkych prudkych heterakov. Namiesto akcnych scen sa tuna poctivo buduje taziva atmosfera, hoci 2 akcnejsie sceny sa urcite najdu. Napatie je vybudovane teda fakt genialne a ja som sa len nechal unasat kvalitnou filmarskou jazdou od reziserskeho maga Raoula Walsha. 95 % ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film, kterému byla zjevně věnována velká podpora i ze strany amerického ministerstva války. Soudím tak alespoň podle prvotřídní produkce. Film šel do kin ještě v době kumulujících válečných střetů, tudíž je pochopitelná a lehce omluvitelná glorifikace vojáků na té "správné" straně barikády. On kdo by taky neglorifikoval Errola Flynna? To je neskutečný frajer a sympaťák :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kapitán Nelson ( opať vynikajúci Errol Flynn ) a jeho skupina výsadkárov dostane za úlohu zneškodniť japonskú rádiostanicu v barmskej dźungli. Rozkaz je splnený do bodky, ale to horšie čaká jednotku na ceste spať... Klasický vojnový snímok skúseného režiséra má však v sebe niečo zvláštne. Nejde o žiadny masaker, či divoké prestrelky, aj tak má snímok správne napatie až do konca. K skvelému zážitku prispieva aj skvelá kamera a vynikajúca hudba. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Slibná paragánská capture-the-jungle mise se mění až v escape-the-jungle beznaděj. Zatímco sadistický japky číhají neznámo kde kolem, Walsh výborně buduje a drží napětí. Narozdíl od pozdějších konfliktů tu ještě máme ten hezký duch boje za dobrou věc a jednotka je old schoolově plná srandistů, dobráků a sympaťáků, vedený tím největším z kapitánů správňáků (Errol Flynn). Poctivá práce v úplné topce tehdejších válečňáků. Vypadá skvěle, zamrzí však nebarevnost, zde by vzhledem k prostředí velmi prospělo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Protože si Raoul Walsh ptál natáčet s co největší autenticitou, dal hercům jen jednoduchý pokyn: "Dobrá hoši, žádnej Hamlet v džungli!" (Mol)
  • Podľa spoločnosti Warner Bros. bolo na natáčanie vrcholnej bitky na kopci použitých šesť kamier. (westerns)
  • Natáčení exteriérů probíhalo v losangeleském arboretu a botanické zahradě. (Karlos80)

Reklama

Reklama