Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Celou jsem viděl pouze 12. sérii. Ale i tak - chápu, že se soutěžilo o místo šéfkuchaře dané restaurace, ale rychle mě znudilo, že se celou sérii vařilo jediné menu, různé a vlastní pokrmy jen při úkolech. Protože to bylo moje první setkání s Ramsayem, jeho hrubost mě nejdříve znechutila, ale pak jsem se s ní smířil, protože mi bylo dost nesoutěžících hodně nesympatických už tou typicky americkou velkohubostí. Hned v první epizodě bylo ostatně zřejmé, že nejméně polovina z nich neměla na to, aby kuchyni vedla. A samozřejmě Ramsay jako budoucí zaměstnavatel a majitel restaurace, kde bude vítěz pracovat, má právo na vysoké nároky tím spíš, že školení kuchaři dělali i školácké chyby. Ale neptejte se mě, jak teda mohli prolézt konkursem. Fandil jsem dvěma ženskejm, ale jedna si to pokazila chováním a druhá nedostatkem nápadů. Takže s vítězem celkem spokojenost. 59% (za 1 sérii) (To už jsem navíc věděl o lepších Ramsayho talentovkách.) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Skot buzerující amíky je rozhodně zábavnější nežli jakýkoliv český pořad o vaření. Gordon tu sice viditelně přehání, aby to pro Američany byla pořádná "drsná" realityshow (v anglické televizi - to je jiný kafe), ale když jsou v sázce jeho vlastní prachy, tak proč by těm adeptům na práci snů trochu nezavařil, že... ()

Reklama

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay a Zdeněk Pohlreich se zasloužili o to, že už neříkám "je sprostý jako dlaždič", nýbrž "je sprostý jako KUCHAŘ". Toto je skutečně už realityšou, ve které dává pekelný šéfkuchař GR soutěžícím pořádně do těla a ti mu po vzoru amerického "Sir yes, sir" na každou jeho výtku a na každé jeho přání omluvně odpoví "Ano šéfe" ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Gordon je borec. Naprosto nenucené chování bez zbytečných gest. Někdo tvrdí, že jeho výlevy a vzteklé projevy jsou hrané. On sám to uznává. Dokonce řekl že celá polovina. Za prvé potřebuje zjistit jak si kuchaři vedou v enormním stresu a jindy je zase potřebuje dostat z letargie. Co mě baví je to, že ač se jedná o reality show, motá se z 90ti procent opravdu jen kolem vaření. Vztahy a další zbytečnosti tu dostávají jen minimum prostoru. Viděl jsem myslím řady 10+ a za ty 75 procent. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Barrandov z nepochopitelných důvodů vysílá tuto reality show až v pozdních nočních hodinách, ale aspoň se na ni dá koukat před spaním. Vždyť ono by to mohlo nahradit jiné trapné pořady. Takové věštění z křišťálové koule v poledne dovede člověku zkazit den. Gordon je dle mého názoru až zbytečně vulgární a hrubý na soutěžící. Tahle skutečnost se nejvíc projevila v jendom díle 6. série, kde Gordon naštvaně opustil kuchyni, protože podle jeho slov soutěžící nezvládali tempo. Ti se tak semkli a začali spolupracovat, že jejich výkonnost vzrostla o mnoho procent a obešlo se to bez řvaní a nadávek + byli hosti spokojení. I tak by to bez Ramseyho nemělo ten šmrnc. Ač jsou jeho sprosťárny občas moc, je to kuchař par-excelence a jeho pořady byly a budou fajn. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)

Reklama

Reklama