Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Po úspešných Nočných morách v kuchyni prichádza tentokrát omnoho drsnejšia reality show, kde Ramsay dáva kuchárom ešte viac zabrať. Oheň a syra z úst tohto šéfkuchára majú súťažiaci na tanieroch častejšie než opečené hřebenatky! Je to zaujímavé, občas vtipné, drsné a samozrejme doslova pekelné. V každej sérii si určite nájdete svojho favorita a oproti reality show ako Big Brother a pod. je to doslova klenot! ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Celou jsem viděl pouze 12. sérii. Ale i tak - chápu, že se soutěžilo o místo šéfkuchaře dané restaurace, ale rychle mě znudilo, že se celou sérii vařilo jediné menu, různé a vlastní pokrmy jen při úkolech. Protože to bylo moje první setkání s Ramsayem, jeho hrubost mě nejdříve znechutila, ale pak jsem se s ní smířil, protože mi bylo dost nesoutěžících hodně nesympatických už tou typicky americkou velkohubostí. Hned v první epizodě bylo ostatně zřejmé, že nejméně polovina z nich neměla na to, aby kuchyni vedla. A samozřejmě Ramsay jako budoucí zaměstnavatel a majitel restaurace, kde bude vítěz pracovat, má právo na vysoké nároky tím spíš, že školení kuchaři dělali i školácké chyby. Ale neptejte se mě, jak teda mohli prolézt konkursem. Fandil jsem dvěma ženskejm, ale jedna si to pokazila chováním a druhá nedostatkem nápadů. Takže s vítězem celkem spokojenost. 59% (za 1 sérii) (To už jsem navíc věděl o lepších Ramsayho talentovkách.) ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Překvapivě je mi sympatičtější česká mutace Ramsayho originálu (Na nože). Hells Kitchen je totiž v první řadě hlavně reality show a vaření je tam opravdu až na druhé (nebo další) koleji. Tucet povětšinou velice tupých Amíků (z nichž umí vařit dva) je rozdělen na dvě skupiny a každý večer se snaží udržet v chodu restauraci. Gordon Ramsay si stoupne k pultíku a cca. tři hodiny jim sprostě nadává. Soutěžící se v kuchyni pořádně rozhádají, poté trochu intrikují a nakonec jeden z nich vypadne. A takhle každý díl znovu. Občas nějaká ta gastro-vsuvka. Nakonec ještě dva poznatky. 1. Jeden z nejkreténštějších dabingů, jaký jsem měl tu smůlu slyšet. 2. Ramsayho si samozřejmě vážím, jak povahově, tak tím, co ve světě dokázal. (viděna první série) 60% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay vypadá jako docela pohodovej chlápek a taky se tak chová, teda mimo kuchyni. Tam se totiž v momentě změní v krvelačnou bestii, která je schopná seřvat jakkoliv kohokoliv. Přesto se však nemůžu zbavit pocitu, že si za to v drtivé většině případů můžou soutěžící sami, protože... Přece není možný, aby profesionální kuchaři, kteří soutěží o nějakou restauraci, neuměli vařit?? To se na mě nezlobte, ale zkušenej kuchař přeci nemůže být tak neschopnej a když už něco podělá, tak si přece nemůže dovolit to suverénně poslat na výdej (třeba syrový kuře, atd.)? Celkově vzato je tak Pekelná kuchyně docela zajímavá reality-show, která má navíc na rozdíl od těch ostatních zajímavý námět a zajímavý průběh. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay se předvádí jako nervák, ale není čemu se divit. Samozřejmě zde rozhodně nejde pouze o hledání nového šéfkuchaře - i když je to hlavní prioritou, ale také o sledovanost a jímavost pořadu. Pekelná kuchyně je zajímavá sama o sobě. Líbí se mi, že kuchaři, kteří se v pořadu udrží a mají opravdu talent a snahu, mají možnost se více uplatnit než jak tomu bylo v české obdobě tohoto pořadu(nevím ale který pořad tak označit jestli trapnou napodobeninu MasterChefa nebo Na Nože!). Baví mě sledovat jak se Gordon rozčiluje a poté zase jako mílius uděluje týmům odměny a osobně je možná hrozně milým člověkem, ale tahle jeho zlá tvář mě baví víc :-D. A sem tam se také dozvím něco o specialitách a vůbec jídlech co se jedí jinde než zde v ČR. Je pravda, že kdybych byla kuchařem v téhle show pravděpodobně vykouřím denně krabičku cigaret a hodím do sebe několik panáků tvrdého(nebo třeba celou láhev), protože neumím tolik snášet stres - o to více jsou obdivuhodní finalisté. Líbí se mi, že pořádným bičem Ramsay naučí jednoho ze svých potencionálních šéfkuchařů co po nich vyžaduje, a jak je tahle práce důležitá. Za vše mluví výrok šéfkuchaře: "Já jsem prohlásil, že dokážu udělat šéfkuchaře z kohokoliv.A já své slovo držím!" ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)

Reklama

Reklama