Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte jeden takýto akože zombie horor od G.A.Romera a odoberám ho z mojich najobľúbenejších režisérov. Strašne som sa nudil. Ľudia tam majú hordu zombíkov, nie aby sa tomu venovali ale radšej po sebe strielaju, ako na divokom západe. Zombíci vyzerajú ako po konskej dávke uspávadla aj tak dobehnú luďí. A ta scénka kde sú zombie pripútaní a jeden robí poštára, druhí drevorubača a keď idú okolo ľudia, tak sa ani neotočia a nejdú po nich, to je najhoršia a najtrápnejšia scénka v zombie hororoch. Zombie na koňovi, tak to chce veľkú predstavivosť. Neviem či už mam vysoké nároky na zombie horory ale toto zaradujem medzi najhoršie zombie horory aké som videl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Romero je už moc starej. Jeho filmy vždy měly dvojí význam, narážely na problémy společnosti. Survival of the Dead nenaráží absolutně na nic. Film vzniknul jen proto, aby divákům představil souboj dvou šéfů rodinných klanů na pustém ostrově, kde každý zastává jiný přístup k zombies. Špatné, film je napůl komedie, napůl horor, ale ve výsledku není ani jedním, protože zombies jsou zde definitivně odsunutí na druhou kolej, celý děj se vkládá do absolutně nezajímavého souboje dvou kohoutů. Postapokalyptický svět není představen vůbec, zombie jsou pouze karikatury sebe sama. Pár cool postav se tam najít dalo, pár hlášek také "dala bych ti líznout", ale celkově to nestálo za nic. Romero dal světu zombie žánr, ale dnes už nestačí nastevené laťce Britů (... days later, Dead Set) a Španělů (Rec), lidé zkrátka chtějí zombie, kterých se opět budou bát. Potácejících se, pohupujících slimáků se dnes už nikdo nebojí a do komedií se nehodí. 58% 24.04. 2010 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě ne nejhorší část Romerovy zombie ságy, s větší dávkou humoru než jsme zvyklí, opět s nějakou tou sociální kritikou (zde pro mě potěšující kritika upjatosti a svazující síly rodinných pout a toho, že rodina, sounáležitost s ní, vás často proti vaší vůli nutí konat věci, které vůbec nechcete a to jen z pozice jakési nadhodnocované pokrevnosti), skvělým Kennethem Walshem (po seriálu Twin Peaks konečně nějaká pořádná role, v níž jsem ho viděl), s jehož postavou si Romero docela vyhrál - celý film se nás snaží přesvědčit, že je to záporná a veskrze zlá postava, marně. Rozhodně bych doporučil kouknout se na trailer, ten vtípek na začátku se Romerovi povedl. No prostě, je to Romero, kterému by jsme zřejmě sežrali, i kdyby natočil záznam volby zombie miss.... Viděno na Festivalu Fantazie 2010. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Romero musel být v minulém životě zombie.. totiž v tomhle životě.. tedy.. Abych pravdu řekla, celou dobu jsem se bavila velmi dobře, zombíci pěkně chrčeli a komýhali se, mozky se pod palbou krásně rozlítávaly do stran.. prostě celou dobu to bylo okolo čtyř*, ale někde ke konci přišel moment, kdy jsem si řekla- ale né a šlo to lehce dolů. Nicméně i tak je to slušná záležitost , která se dá zhlédnout bez újmy na zdraví. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Žánr zombie filmů mi nic neříká a Survival of the Dead na tom nic nezměnil. Jen jsem to chtěl zkusit, jestli třeba u mě nenastala žádná změna, ale zjevně ne. Vím, že už v Úsvitu mrtvých měli nemrtví symbolizovat společnost a jednalo se od režiséra o chytrou kritiku konzumu, a stejně metaforicky je vystavěný tenhle film, ale prostě mě to nezaujalo. Za pár let zase něco zkusim zhlédnout, třeba zase od Romera:) Tentokrát alibisticky za 2*, protože mi to nepřišlo ani moc nápadité, ani moc napínavé. Ačkoliv některé vtipy byly podařené. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama