Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (463)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potřebujeme být blízko někoho, koho známe, takže můžeme jet kamkoliv." Sledovat párek zoufalců Burta s Veronou, kterak vyrážejí hledat nový domov u nevšedních známých a příbuzných po ose Phoenix - Tuscon - Madison - Montreal - Miami - domov, mne nevšedně ponudilo. Pominu-li skutečné zhovadilosti typu, že jen absolutní trubka může v šestém měsíci těhotenství cestovat bez těhotenské průkazky, tak mne nejvíce zamrzelo to, že všechny navštěvované osoby sice byly podivné, ale opravdovou zábavu jsem zažil jen u antikočárkové "sestřenice" L. N. Celé to tedy vyhodnocuju jako bloumající utahanost, která mne absolutně neoslovila a těch pár fórků to nezachránilo. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

U Away We Go jsem si opravdu nebyl jistý, jestli na film mám jít. Ano, Mendes je sice Mendes, ale trailer mě z nějakého důvodu vůbec nezaujal a tak jsem byl předem raději dost skeptický. Nakonec jsem však udělal dobře. Původní premisa suché a nezáživné životní road movie se naštěstí ukázala ve velké míře jako chybná. Většina vtipných scén i dialogů totiž dopadla na úrodnou půdu, pravda, některá místa jsou trochu přetažená či bláznivá, ale jinak jsem si na kvalitní zážitek při sledování filmu nemohl stěžovat. Krom té zábavné stránky snímku potěší zejména souznění hlavní dvojice a jejich příhody na strastiplné cestě při hledání domova. AWG má na rozdíl od většiny dnešních filmů podobného žánru ještě jednu podstatnou přednost a tou je nálepka chytré komedie podobně jako jsou např. filmy od Woodyho Allena (tedy alespoň některé). Pocit naplněného štěstí na závěr je nakonec jen třešnička na dortu. (8/10) [MFFKV 2009] ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po (z mého pohledu) nezáživném Nouzovém východu obrovské překvapení. Zítra jdu podruhé a plná palba není v nedohlednu. #2: Závěrečná scéna mi sice pořád přijde maličko natahovaná, ale jinak maximální spokojenost. Rozhodně jedna z nejlepších komedií roku, která válí i v rovině romantické a dramatické. A při scéně s kočárkem se tleskalo i napodruhé :-) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Mendes svým dalším filmem potvrzuje, jak výjimečným režisérem je. Tentokrát natočil malý nezávislý filmeček o páru, který hledá dobré místo pro své nenarozené dítě. Oba lidé přitom potkávají své příbuzné a známé, kteří mají více či méně bizarní životní styl. Po rozpačitém začátku a scéně s rodiči nastává ta pravá mendesovská jízda, která mi tak dlouho chyběla. Vynikající soundtrack plný folkových písniček, které dokreslují tu pravou indie atmosféru a sympatičtí herci vám přidají na dobré náladě. 8/10 P. S.: John Krasinski vypadá jako mladičký František Fuka. :-) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak při tomto filmu nejenom že jsem se nudil, ale také nas*aně zatínal pěsti už po pár minutách. Ani jeden herec mi nebyl sympatický, žádné zasmání, protivný scénář a některé dialogy bych nálepkou odpad dokonce i pochválil. K cíli to byla opravdová štreka a psychické mučení. Po tomto filmu doporučuji si koupit boxovací pytel, nebo si zahrát jakoukoliv vraždící hru a k jednotlivým postavám postupně přidávat identity všech, co se podíleli na tomto paskvilu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení filmu probíhalo velmi "ekologicky". Odpad byl během něj redukován na polovinu díky všudypřítomným pytlům na tříděný odpad nebo používáním omyvatelného nádobí místo plastového na jedno použití. Auta na place se pohybovala na biopalivo. (don corleone)
  • Maggie Gyllenhaal natočila svou část za 4 dny. (don corleone)
  • Toni Collette odmítnula roli kvůli natáčení jiného filmu, zaskočila za ni Maggie Gyllenhaal. (don corleone)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama