Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o zanikajícím Divokém západě, který už je sám sobě legendou. Dobrý, ale těšílo by mě víc pochmurnější vyznění, než /ne/legrační zrychlovačky a zřejmě i jiný hlavní hrdina než Terence Hill. Scénář moc nedrží pohromady, což štve o to víc, že některé scény jsou perfektní - třeba úvodní napínačka v holičské oficíně. /6. 11. 11./ ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavný snímek na hranici westernového dramatu a westernové komedie. O velkolepém odcházení jedné pistolnické legendy a příchodu legendy nové. Jack Beauregard (Henry Fonda) chce na stará kolena do pistolnického důchodu odejít v klidu. Ale velkým přičiněním nového hravého muže, jménem Nikdo (Terence Hill), je vtažen do velké hry, kdy se stává legendou, když se sám postaví 150-ti členné Divoké bandě. A pak ještě závěrečné divadlo ke klidnému důchodu a zrození legendy nové. Příjemné, ale výsledku ubírá právě nerozhodnost jestli jde o drama, či komedii. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Western ako sa patrí. Keby ho režíroval celý sám Leone, tak by mohol vyznievať o dosť lepšie. Valeriiho kopirácia bola predsa len kopirácia. Leoneho scéna bola zrejme len tá prvá ale veľmi dobrá. Morriconeho veselé tóny dokázali dať filmu tú správnu spaghetti-atmosféru. A záverečné slová boli naozajstnou poctou Divokému západu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Škoda přepálené stopáže už tak typické pro Leoneho. Tenhle špageťák (rozuměj špagety western) je dobře koukatelný a to obzvlášť díky perfektní ústřední dvojce (Fonda by však měl hrát už jen záporáky), skvělým pistole soubojům a nejvíc, kvůli tak obyčejně geniálnímu hudebnímu rukopisu Morriconeho.... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podivné dědictví a Mé jméno je nikdo, oba filmy natočené krátce po sobě, v obou Terence Hill, oba o soumraku hrdinů Divokého Západu. Konec 19. století byl koncem kolonizace amerického Západu, železnice přivezla tisíce lidí, právo a organizovaný zločin. Osamělý pistolník už se neměl kam schovat, směrem na západ už ležel pouze Tichý oceán. Nová doba vyžaduje nové lidi a nejrychlejší pistolník Západu už cítí, že to není pro něj, chce se uklidit do Evropy, kde dožije svůj život. Mr. Nobody má však o jeho odchodu do důchodu jinou představu. Kombinace klasického westernu reprezentovaného Henry Fondou, a šimonomatoušovské mlátičky s Terencem Hillem, ukazuje na Leoneho schopnost jít s dobou, a taky na jeho nadhled a smysl pro humor. Morriconeho hudba opět na jedničku. 85% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)
  • Hlavním zdrojem filmu je literatura: dítě, které nechce vyrůst, Petr Pan. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama