Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Prvnich 30 minut jsem jenom nevericne valil oci a i kdyz to postupne ztrcelo dech, nakonec se to zase zvedlo a zanechalo to ve me hluboky dojem nejen kvuli znamym paralelam. Filmu o starych lidech neni nikdy dost, protoze vetsina produktivne aktivnich si neuvedomuje, ze k tomu vsici smeruji... Co me stvalo, byl uces Jane - typicky hnus americhych osmdesatych let - tfuj! Jinak parada ()

alenka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem o tom filmu nevěděla, náhodou se mi dostalo do ruky dvdcko, a úplně sem zírala, jak sem si ho mohla nevšimnout. Úžasná Hepburn a sexy Jane Fonda to spolu s Henrym opravdu rozbalí. Vlastně komorní rodinný drama je povýšeno lehkým a milým humorem. Překvapivě nevzniká žádná fraška, jako u většiny podobných filmů, ale silnej film s problémama, jako může mít každej z nás. Je to film o odpuštění, takže mu všichni musíme rozumět... ()

Reklama

exitak 

všechny recenze uživatele

Krááááááása, už při prvních kamerách na potáplice a západ slunce nad jezerem při piánu naznačovalo, že půjde o nevšední zážitek. Ale poté co hlavní dva představitelé poprve promluvili,už to bylo jisté! Za celou dobu 6 herců, včetně pošťáka a přitom taková atmosféra, jejich výkony jsou strhující. Jedná se proste o nádherný film, který pohladí na duši, takové filmy se dnes již nevidí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úspech, ktorý film získal od akademikov, som akosi prehliadol a tak som sa naň vrhol bez nejakého väčšieho očakávania. Návnadou bolo herecké obsadenie v spojení s dramatickým žánrom. Počas filmu som však myslel na to, že Henry Fonda a Katherine Hepburn podávajú taký krásny a hlavne prirodzený výkon, že nejaké ocenenie by som im zaň určite doprial. Hlavne oni boli podporou k tomu, že film ako celok pôsobil náramne srdečne, prirodzene a blahodarne. O to väčšie bolo prekvapenie a uspokojenie, keď som zistil ako na tento filmík reagovala akadémia. Takúto pohodu, vyžarujúcu z filmu, nájdeme len v málo príbehoch. Tento bol navyše šmrncnutý nielen ladnou dramatickou zložkou, ktorá dodávala trošku vážnosti, ale najmä tou ľahkosťou a akýmsi poetickým humorom. Ale naozaj sa toho priradenia nemusíte obávať. Uštipačným a doberavým humorom to tu len tak srší. 95%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ono pokud uděláte film o proměně starého bručouna v nejlidštější bytost na světě, tak pokud film nebude vyloženě dementní, tak téměř nemůžete neuspět. Asi první hodinku jsem prožíval obrovskou nudu a reálně zvažoval odpad. Možná to ani hodinka nebyla, ale subjektivně se to tak táhlo. Jakmile se dostavila návštěva, tak film začala ovládat kouzelná a pohodová atmosféra, která jej až do závěrečných titulků neopustila. Samozřejmě došlo na totální převýchovu nevychovaného spratka. A rodinné spřátelení na sklonku života. Nakonec se z toho vyklubal tedy celkem milý film o teple rodinného krbu a lásce až za hrob. Navíc došlo k symbolickému rozloučení s jedním úžasným hercem. S ohledem na to, že taky budu jednou starý, hloupý a ošklivý filmu malinko přidám. 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (Zdroj: ČSFD)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama