Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

chubaka 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, zasazený do nádherného prostředí New Hampshiru, o podzimu života a o složitém vztahu otce a dcery. Naprosto famozní herecké výkony dvou hlavních postav. Krásný pohled na 3 rozdílné generace lidí. Pro mě, o to více krásnější film, protože se odehrává v místech, kde jsem sám našel druhý domov :) ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Skvělé a neustálé hlášky Henryho Fondy s příjemnou Katherine Hepburnovou v roli starostlivé dobrácké manželky zahořklého a životem otráveného manžela Normena. Moje jednička mezi herečkami Katherine Hepburnová a hláškující Henry Fonda si ve filmu příjemně padly do noty s čehoz vznikl tenhle poetický až komediálně dramatický film 82%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ono pokud uděláte film o proměně starého bručouna v nejlidštější bytost na světě, tak pokud film nebude vyloženě dementní, tak téměř nemůžete neuspět. Asi první hodinku jsem prožíval obrovskou nudu a reálně zvažoval odpad. Možná to ani hodinka nebyla, ale subjektivně se to tak táhlo. Jakmile se dostavila návštěva, tak film začala ovládat kouzelná a pohodová atmosféra, která jej až do závěrečných titulků neopustila. Samozřejmě došlo na totální převýchovu nevychovaného spratka. A rodinné spřátelení na sklonku života. Nakonec se z toho vyklubal tedy celkem milý film o teple rodinného krbu a lásce až za hrob. Navíc došlo k symbolickému rozloučení s jedním úžasným hercem. S ohledem na to, že taky budu jednou starý, hloupý a ošklivý filmu malinko přidám. 3* ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Duchodecke filmy maji vzdy sve kouzlo, obzvlast kdyz jsou duchodci zastoupeni hereckymi legendami Katharine Hepburn a Henry Fondou (oba excelentni). Krasna jezerni priroda, prijemna hudba, poeticka atmosfera a rozjimani o stari. Jen Jane Fonda mi tam prisla dosazena kapku vynucene a rusive. Navic nutno podotknout, ze pokud si potrpite hlavne na akci a strileni, tak tenhle film nebude vase zaslibene zradlo. 7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Mockrát ti Henry děkuju, za všechny role, kterými jsi nás oblažil, ať je to záporňácký pistolník v Tenkrát na západě nebo architekt, který jako jediný věří v nevinnu hispánského chlapce ve filmu 12 rozhněvaných mužů nebo kteroukoliv z vojenských rolí (třeba Nimmitz v Bitva o Midway), jichž bylo opravdu nesčetně či jakékoliv jiné. Na zlatém jezeře je více než důstoné rozloučení takové herecké personality, jako jsi ty. Ještě jenou díky ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) drží rekord za nejdelší pauzu mezi nominacemi na Oscara. První dostal o 41 let dříve za film Hrozny hněvu (1940), druhou právě za tento film. Jako producent byl ovšem nominován za film 12 rozhněvaných mužů (1957). (Kulmon)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (oje)

Reklama

Reklama