Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

d-fens 

všechny recenze uživatele

...ak sa dožijem, tak tento film chcem vidieť na svojich 80-tinách.... romanticky a nedepresívne podaná nostalgia.... možno príliš "americké" - t.j. priame, zrozumiteľné, prvoplánové a v lákavom "obale", ale ak sa nechcem hrať na intelektuála, musím priznať že je to hlboko humanistický a krásny film, ktorý snáď človeka obohatí viac ako hocaká iná psychologická štúdia na tému staroby a blížiacej sa smrti..... jediné čo by som filmu vytkol je "divadelnosť" niektorých scén, hold predlohou filmu bola divadelná hra.... Asi to nie je čisto 5*-ový film, ale v ufrflanom, arogantnom (ale v hĺbke duše dobrom) Normanovi som sa až príliš videl - preboha, a to nemám ani cez 30!! :)) .....APROPO Jane Fonda má naozaj skvelú "figúru" ;-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už po pár scénách bylo jasně poznat, že jde o adaptaci dialogové divadelní hry - o starém manželském páru "na sklonku života", jehož hašteření a lamentování nad ustupujícím zdravím a nastupující senilitou přeruší měsíční pobyt 14letého nevlastního vnuka. "Skamaráďování" mezi ním a cynickým profesorem - uštěpačným, rýpavým "mezkem" - přineslo ty nejpohodovější a nejživější momenty, kdy jsem zvažoval i 4hvězdičkové hodnocení, nicméně kvůli prkennému úvodu a závěru (v němž se dlouholeté neshody mezi otcem a dcerou vyřešily jak mávnutím kouzelného proutku jedním rozhovorem) zůstanu u mírného nadprůměru. ()

Reklama

exitak 

všechny recenze uživatele

Krááááááása, už při prvních kamerách na potáplice a západ slunce nad jezerem při piánu naznačovalo, že půjde o nevšední zážitek. Ale poté co hlavní dva představitelé poprve promluvili,už to bylo jisté! Za celou dobu 6 herců, včetně pošťáka a přitom taková atmosféra, jejich výkony jsou strhující. Jedná se proste o nádherný film, který pohladí na duši, takové filmy se dnes již nevidí. ()

chubaka 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, zasazený do nádherného prostředí New Hampshiru, o podzimu života a o složitém vztahu otce a dcery. Naprosto famozní herecké výkony dvou hlavních postav. Krásný pohled na 3 rozdílné generace lidí. Pro mě, o to více krásnější film, protože se odehrává v místech, kde jsem sám našel druhý domov :) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož údělem je zahřát na srdci, což se mu v mém případě povedlo. Vůbec mi nevadilo, že dějová linie není vygradovaná a je jaksi suchá a bez šťávy. I tak má tenhle kouzelný film mnoho co říci, nejen díky svému velice kvalitnímu obsazení. Takhle nějak bych si představoval důchod... co důchod? celý život! 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Scéna v Očistci se natáčela v září. Katharine Hepburn (Ethel Thayer) měla mít pro svou šipku do vody dublérku, avšak trvala na tom, že ve svých 75 letech skočí sama. Skočila a dokonce bez neoprenu. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy Chelsea skáče šipku, aby se předvedla svému otci, měla Jane Fonda připravenou dublérku, protože nesnáší studenou vodu. Katharine Hepburn (Ethel) se jí ale zeptala, zda skočí sama, a Jane bylo trapné odmítnout, a tak několik týdnů trénovala a ve filmu pak šipku skočila sama. (Verunka84)

Reklama

Reklama