Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

klerik 

všechny recenze uživatele

RENESANCIA+CYPHER Toto je presne ten typ filmov, ktorý ma vie dostať aj keď nemá najoriginálnejší scenár. Je to hlavne o tom citlivom prístupe, o atmosfére. Detektív zo starej školy, blízka budúcnosť, nádherná vizuálna stránka. Francúzi podobne bodovali už pri IMMORTAL a aj tentoraz trafili moju strunu, ktorá nie a nie zaznieť pri všeobecne uznávyných moderných sci-fi typu MATRIX či JA, ROBOT. Ak sa vám páčil spôsob, akým bola natočená GATTACA, toto by mohol byť film presne pre vás... ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Francúzky hi-tech sci-fi thriller namiešaný z tých správaných ingrediencií – akcia, efektné pästné súboje z blízka, futurizmus, chladná atmosféra, skvelá kamera a vôbec ako celok dobre natočené. Dôkaz, že aj Európa dokáže vyprodukovať zaujímavé SCI-FI! Tunajšie hodnotenie absolútne nezodpovedá kvalitám filmu (nenechajte sa ním zmiasť!). Moje výhrady: krátka stopáž a málo prepracované postavy. Áno vizuálna stránka prevažuje tú dejovú, ale aj tak veľmi silné 4* ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Krimi-thriller odehrávající se v nedaleké budoucnosti, který staví na vytříbeném a poměrně originálním vizuálu. V Evropě to sci-fi snímky nemají lehké, protože producenti obvykle nedokážou najít odpovídající rozpočet a taky kvůli tomu, že američtí filmaři mají přece jen větší tradici a celý žánr sci-fi vlastně dlouhodobě ovládá americká literární produkce. Scénář mohl slibný námět manipulace s lidskou osobností rozpracovat zajímavějším způsobem, protože přes akční prvky kopírované z americké produkce a solidní herecké výkony u nás neokoukaných herců je celý děj předvídatelný a celá zápletka je z mého pohledu mělká. Celkový dojem: 55 %. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Aj napriek mnohým negatívam snímku som sa nedokázal ubrániť pozítívnemu pocitu z pozerania naň. Budúcnosť je tu ukázaná a vykreslená len v nepatrnom množstve a divák spočiatku ani netuší, že je z budúcnosti....akciu vlastne tvoria len dáke naháňačky a tuším dva súboje na päste...( a najmä tá v závere sa mi páčila ), čiže vlastne nič moc...ale zato má to svoje neopísateľné čaro a ako som už býval spomenul moje pocity boli vcelku pozitívne. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vizuálně čisté, nádherná hudba (jako od Thomase Newmana z Americké krásy) a perfektně stylizovaný design každé scény = málo barev, šedé, ostré a přísně dokonalé. NEJLEPŠÍ SOUBOJ NA BLÍZKO, co jsem kdy viděl. Film je na sci-fi dost reálný a vůbec bych neřekl, že to je vykradené Minority Report! Lahoda se dívat na tento snímek - zasloužených 5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama