Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně taková, jak jsem od nevýrazného traileru čekal. Cover verze kultovních Strašáků je sice pěkně natočená, vymazlená a obrazově čisťounká jak dětská prdel, ale právě tím paradoxně nejvíc ztrácí. Originál vynikal nezaměnitelnou atmosférou mlžného anglického venkova, což buranský venkov uprostřed Spojených států nemůže nahradit. A především disponoval výtečným Hoffmannem, jehož přerod z malého, obrýleného slabocha byl rozhodně průraznější, než ten Marsdenův. Ten sice nehraje úplně špatně, ale oproti Skarsgardovi znatelně ztrácí. Jinak poslední dvacetiminutovka je do puntíku totožná, co se týče likvidací vetřelců. Rozhodně jsem se nenudil, ale povedenějšímu remaku Věci jsem dal hvězdy tři, takže tady musim jít níže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Se smutkem v očích vyjadřuji lítost nad tím, že Strašáci se za čtyřicet let neposunuli ani o krok blíže k civilizaci, těch pár nepodstatných novinek nabalených na původní kostru žádný úžas v očích také nevyvolalo a pokud bylo důvodem natočení remaku něco jiného, než to, co cudně vykukovalo z velikostně nevýrazného oděvu Kate Bosworth, tak to tak úplně nevyšlo. Pokud však někdo dosud nezakopl o originál, tak se alespoň přiučí něco o tom, kterak zodpovědně chránit svůj majetek před zájemci o prohlídku domu v době nočního klidu. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný a bezkrevný remake, který starýmu dobrýmu Samovi nesahá ani po kotníky. Atmosféru zapadákova zde nefunguje stejně jako vztahy a interakce mezi postavami, které jsou všechny do jednoho nesympatické a to i ty, co by sympatické být měly. Marsden se Skarsgardem se to celé snaží nějak uhrát, ale nemají bohužel moc co hrát, jelikož první z nich má popis postavy ,,hodnej ale blbej" a ten druhý pro změnu jenom ,,zlej, tupej a nadrženej". Kate Bosworth se zde navíc opět snaží všechny marně přesvědčit, že je hezká a James Woods tu vypadá jak po třech infarktech. Takže pro příště nechte Samova díla radši spát, když k nim nemáte co nového říci. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Možno nepoznám pôvodnú verziu, ale možno je to aj dobre.Možno by som totiž mala problém túto hodnotiť objektívne.Keďže ja hodnotím objektívne veľmi rada:) musím uznať, že táto verzia, nech už je verziou čohokoľvek iného, ma dostatočne uspokojila.Príbeh síce nie jeden z najoriginálnejších, ale atmosféra vynikajúca i keď nie úplne hororová, ale slušný thriller sa za ňu rozhodne hanbiť nemusí.Gradácia bola výborná a postavy presvedčivé.Ja na rozpakoch nie som a dávam zaslúžené 4*. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi dva týdny po původních Straw Dogs, takže se zákonitě nemůžu vyhnout srovnání... A světe div se, remake dopadl přesně jak jsem podle trailerů čekal... Sterilní, plochý, čisťounký... Prostě moderní horůrek pro mládež, ve kterém chybí mrazivá, stupňující se atmosféra a napětí Peckinpahova originálu, perfektní herecké výkony Hoffmanna a Georgeové, geniální hudba... Dá se říct, že chybí vše, co udělalo ze Straw Dogs legendu... Pokud jste neviděli původní verzi, mohla by se vám tahle možná i líbit, ostatní ruce pryč... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)
  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama