Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (386)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..len ďalšia kulinárska story s happy endom, ktorá nemá žiaden výrazný presah, ale na ktorú sa, ak nečakáte nič intelektuálne povznášajúce, dobre pozerá. A to mi v nedeľu popoludní úplne stačilo..Post Scriptum k Meryl: ako jej veľký fanda som celý film vyhodnocoval, či ma tá zvláštna (a cielená) preexponovanosť rušila alebo nie. Na rozdiel od DOUBT som ju 100% prijal a i tým si film užil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka, ktorej dominuje herecký výkon Amy Adams, rozpráva s ľahkosťou dva pozoruhodné ľudské príbehy, v ktorých nejde len o varenie, ale aj o osobné problémy alebo vonkajšie vplyvy. Veľmi nudná a nevydarená snímka o varení. Normálne mám také snímky na háku, ale tu hrala Amy Adams a preto som si to nemohol nechať ujsť. Bohužiaľ tu nevyzerala ani atraktívne s chlapčenským účesom a to nehovorím o odpudivej Meryl Streep s trvalou. Jediným plusom bola jedna doba, v ktorej sa dej odohrával a to konkrétne rok 1949. Rozhodne sa jedná o snímku, na ktorú si po týždni ani nespomenieme a preto nemá najmenší dôvod byť niekomu odporučená. Hodnotenie dvíha len retro doba a Amy. Inak sa nič nevydarilo. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám rád jídlo. Mám rád Meryl Streep. Mám rád Amy Adams. Takže pro mě ideální film, kterému jsem ochoten odpustit mnohé. I ty dvě odlišné a nesouvisející dějové linie, které spojuje pouze kniha kuchařských receptů a radost z vaření. Streepová opět předvedla svou schopnost být chameleon a současně Meryl a ještě přitom zahrát Julii Childovou lépe než by to zvládla Julia Childová. Amy Adams je milá a okouzlující a i když její Julie zůstává vedle Childové poněkud nevýrazná, zabrala si pro sebe mnohem víc mých sympatií. Možná pro svou všednost a odhodlání vydržet ve více méně nesmyslné sázce, kterou uzavřela sama se sebou. Občas se zadaří vtípek, občas dialog, některé scény jsou výborné a nad některými pokrmy se sliny sbíhají. A celé dohromady to má příjemné pozitivní a optimistické aroma. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Rozkošný film o dvou (ne)obyčejných ženách. Příběh občas trochu drhne, ala výprava s hudbou mají skutečně šmrnc. Větší problém mám s Meryl Streep, jejíž afektovanost mi skutečně lezla na nervy, i když chápu, že Julia Child taková asi skutečně byla. Nicméně jsem se pokaždé těšila až přijde na řadu část s naprosto přirozenou a skvělou Amy Adams. 3,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • "Je to film o lásce, o manželství, o tom, jak můžete změnit svůj život," prohlašuje Ephron na otázku, co ji vedlo k natočení filmu Julie a Julia. "Jsem posedlá jídlem, ale existovalo přinejmenším osm dalších důvodů, proč jsem do toho musela jít, jako například dělat to, na čem vám záleží a nalézt tak štěstí." (Martin00x)
  • Obě herečky, Meryl Streep i Amy Adams, musely před natáčením absolvovat hodiny vaření. Streep přiznala, že jich několik vynechala, protože si prý bláznivě myslela, že umí vařit. (Ernia)
  • Julie Prud'homme, která ve filmu hraje jednu z učitelek, je ve skutečnosti praneteř Julie Child. (CliffLee)

Reklama

Reklama