Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (386)

Skip 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že uvidím Meryl Streepovou v roli, ve které bude působit tak trapně. Bohužel, stalo se. Možná ale jen co nejpřesněji zahrála skutečnou Julii Childovou. To nevím, neznám ji. Faktem zůstává, že jsem se dvě hodiny hrozně nudil v obou paralelních rovinách filmu. A ani všechny ty dobroty, co vařily, mi chutě zrovna nenadělaly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vskutku docela dobrý film. Příběhy dvou žen v jiných časových sférách, ale s podobným životem a možná i cílem, smyslem. A oba tyto paralelní světy jsou propojeny velmi dobře. Nepřišlo mi to nějak násilně skloubené a to se mi líbilo...že vše plynulo jak po másle. Máslo...dalo by se říct, že to byla asi hlavní ingredience tohoto filmu. Herecké výkony byly skvělé...ale musím přiznat, že Meryl Streep mám radši v jiných rolích, než v této. Ona svůj výkon předvedla jako vždy prvotřídně, ale přiznejme si to, ta role jí nesedla. Za to pro Amy Adams ta její byla jako stvořená. 3 a půl hvězdičky za film plus ta půlka za ty úžasné pokrmy, při kterých se mi sbíhaly sliny :P ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je možná nadsazené neboť píši hned po shlédnutí filmu a jak říká klasik: "jsem pln dojmu, ale něco malého by se do mě vešlo". I ta připálená vánočka, kterou jsem u filmu okousávala chutnala jako z kuchyně Julie Child. Osvědčená dvojice z filmu Doubt opět excelovala. Poslední dobou mi přijde, že se filmoví tvůrci snaží dokázat (a celkem úspěšně) že Maryl Streep není krásná jen s pomocí dokonale upravené tváře a vychytaného stylu /Prada/, ale i jako jeptiška /Doubt/ či bývalá státní úřednice a kuchařka z poválečných let s vizáží poplatnou své době - Julia Child. A byť chudák mluvila ve stejné oktávě jako ten nebohý humr snažící se dostat z horké lázně - stále byla dokonalá. Pasáže vyprávějící životní příběh Julie Child byly přeci jen lepší a zajímavější než příběh ze současnosti, ale kombinace obou se měnila v dokonalost (ale, no ale ta současná část mohla být o něco kratší). Je to prostě takový milý příběh o marném boji naučit Američany používat celý příbor a mezi něj vkládat opravdové, chuťově rozmanité a geneticky nemodifikované potraviny. Pozn.: Divím se, že Julia Powell neměla druhý den pod okny demonstranty obhajující humří práva. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně natahovaný, ale fakt zbytečně. Ten příběh s prolínajícími dějovými liniemi by nemusel být tak k zahození, kdyby to nebylo všechno tak sterilní, povrchní a utahaný. Pro dívky a ženy to není film k zatracení, protože to v sobě mixuje Prostřeno, moderní romantický film a dobový film s francouzským šarmem. Já jsem se ale nebavil, takže za mě 2 hvězdy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep byla za roli Julie Childové nominovaná na Oscara v kategorii "Nejlepší herečka v hlavní roli". Je to její šestnáctá nominace na sošku v kariéře. (Sekmen)
  • Paul Child byl o 10 let starší než Julie, nicméně ve skutečnosti je Meryl Streep (Julia Child) o 11 let starší než Stanley Tucci (Paul Child). (CliffLee)

Reklama

Reklama