Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (386)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě vrátil ve vzpomínkách do mých kulinářských začátků... Měla jsem kuchařku Vaříme s Barbie. Bylo mi asi 5 a rozhodla jsem se udělat něco úžasného. Smíchala jsem jablko, Uherák, jahodový sirup a tvrdý sýr. Né, že bych ochutnala, ale bylo to skvostné na oko! Vysoká gastronomie, která byla nedoceněná. Prostě holá nespravedlnost. A k filmu? Byl příjemný...velice. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to včera pustila před spaním jen s vědomím, že to dle názvu bude o nějakejch dvou ženskejch, z nichž jednu ztvárňuje Meryl Streep, jináč jsem o filmu neměla ani páru. Při úvodních titulkách jsem zjistila, že na režisérské stolici seděla Nora "dám vám tu nejsladší romantiku" Ephron, tak si říkám v souvislosti s názvem filmu a tak...: "To začala na stará kolena točit romantiku o lesbách, či co??". No zase omyl, řekla jsem si ve chvíli, kdy jsem zjistila, že od sebe hlavní hrdinky dělí půl století a dva kontinenty. Takže jsem stále nevěděla o čem to bude, ačkoli mě to pomalu ale jistě začínalo bavit a to díky komediálnímu herectví zmíněné Meryl, pak se příběh začal pomalu klubat, jedna píše kuchařku a druhá se asi o padesát let později rozhodne podle té kuchařky vařit a psát si o tom čím dál úspěšnější blog. Půlka filmu, já se bavím a furt se nemůžu zbavit dojmu, že mi to připomíná Ďábel nosí Pradu, kde špičkovou módu nahradila špičková kuchyně. Ani nevím proč mě to tak příjemně dostalo, filmy o vaření mě nikdy nijak extra nebraly a řadím se mezi ty, co jídlo raději konzumují, než připravují, každopádně jsem se u filmu báječně odreagovala a usínala jsem s takovým tím pocitem, že jsem viděla něco hodně milého. Uvažovala jsem o čtyřech hvězdách, ale ty dávám jen filmům, které buď přinesly něco nevídaného, nebo mě přivádějí k myšlence, že bych je ráda viděla co nejdříve znovu, to ale není tento případ, tudíž dávám jen silné tři kousky a považuji film hned po Samotáři v Seattlu za nejlepší romanci paní Ephronové, v níž druhá polovička byla nahrazena jídlem. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Chutný filmový počin. Jméno Julia Child mi doposud nic neříkalo, stejně jako postava Julie Powell, přesto jsem si na příběhu pochutnal. Film není jen o vaření, ale i o hledání správného koníčka, smyslu života, lásce, manželství a tvrdé práci, která stojí za každým dílem, i knihou receptů. Meryl Streep a Amy Adams se svých rolí zhostily na výbornou a přiznám se, že jen ony mě k snímku přitáhly. Zároveň film stojí a padá s jejich výkony, které jsou naštěstí většinu času prvotřídní. Příjemné 4*. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pridajte 200 gramov atmosfery podmaniveho Pariza polovice 20.storocia, 150 gramov ocarujuceho bytiku v Queense zaciatkom 21.storocia, pol kila neuveritelne vybornych hereckych vykonov vsetkych zucastnenych, kilo vynikajucich vtipnych hlasok, 300 gramov skvelo vyzerajucich receptov a k tomu prenadhernu hudbu. Ked toto vsetko zmiesate dokopy, vznikne vam v hrnci absolutne lahodny mastepiece, ktoremu nie je mozne oddolat. Viete kedy viem, ze je film podla skutocnej udalosti dobry? Ked sa neviem dockat konca filmu, aby som si nasla na nete vsetky mozne informacie o zucastnenych osobach. A viete kedy este? ked si budete chciet navarit cim skor co najviac receptov od Julie :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Aby se Meryl Streep naučile reprodukovat typický hlas Julie Child, sledovala v rámci přípravy na roli její záznamy. (jezurka42)
  • Ve scéně, kde filmová Julia Child naseká celou hromadu cibule, se natáčelo s opravdovou cibulí. (Ernia)
  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)

Reklama

Reklama