Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nářéééz to až takovej nebyl i když jistá rafinovanost obalu se DVD edici nedá upřít. Dark Floors připomíná jeden velkej slepenec… nevyděsí… ale ani neuspí (zvlášť půlnoční projekce). LORDÍ smečka nastupuje-je-je-jééé…. a testuje co vydržíme. Tak i malá mrška co prorokuje svýma malůvkama (ta červená tomu mohla dodat šmrnc). Osazenstvo je klasicky rozmanité: somrák Tobias se konečně dobře vyspí. Fotřík trhá rekordy – jak jinak – v záchraně svojí otravné pusinky. Zdravotní sestřička opatruje svou svěřenkyni, až do roztrhání těla. Ochranka – je to vaše práce, tak nás z toho dostaňte!! – taky nezáhálel, jen ten mimoň s medvídkama bez ustání slintal svý moudra: "spím a vy se mi jen zdáte." A čím níž tihle božani sestupují, tím doposud vlažnější atmosféra začne viditelněji probublávat, až se jako nepříjemný škraloup vyloupne hrozivý netvor Temnoty..... A chci a chci… Chci ječícího ducha, ten je fakt vostrééééj!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "Temné poschodie" som siahol predovšetkým preto, že je to snímok z finsko-islandskej produkcie. S takouto kombináciou som sa ešte nestretol. Tiež ma zaujalo aj to, že je to horror. Som náruživým fanúšikom tohoto filmového žánru. Tak som sa usadil do kresla a s radosťou si to pustil. Trocha ma prekvapilo, keď som zistil, že je to netradičná, béčková exhibícia fínskej heavy metalovej hudobnej skupiny Lordi. Jej členovia (Ox, Kita, Awa, Amen, Mr.Lordi) tu stvárnili monštrá z temnej strany, ktoré rozpútali masaker v jednej nemocnici. Ku tomuto filmu sa môžem v stručnosti vyjadriť rovnako ako aj ku hudbe kapely Lordi. Nič moc! ** ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol celkom slušný, sú scény z ktorých dostanete strach ,ale nie je ich až tak veľa.V ďalšej časti filmu už celkovo dej začína upadať a cítite stereotyp.Klasický horor v ktorom začínaju postupne umierať postavy a zostane len jedna alebo dve a tie buď prežiju a zachránia sa alebo zomrú.Príšery a duchovia sa mi nezdali strašidelný a nedokázali ma vystrašiť, takže to tiež vytýkam "hororu". Miestami máte doslova chuť film vypať pretože je to nuda. Možno že jedine čo ma v tomto horore upútalo a zalúbilo sa mi bola veta zo zaseknutého výťahu: "Ani šéste ani sédme, ani peklo ani nebe" Filmu dávam slabých 20%. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Kristovy rány. U tý kraviny jsem s přehledem usnula. Teda pokud tam holka zrovna neřvala, že chce červenou tužku. Lordi mě teda fakt nevyděsili. Nápad to byl možná dobrý, ale měli s nimi spíš udělat film ve stylu Pátý element a nahradit ty mimoně, co tam neustále stříleli. Nevystrašilo mě to, spíš mě to pobouřilo a nepřestávám kroutit hlavou nad tím, co to Finové ztropili. Na konci už jsem se jen smála. Zahazuju za hlavu a už o tom nechci nikdy slyšet. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Komentář k tomuto snímku se mi někam vytratil, možná jsem ho přidal k jinému snímku ( když to někdo náhodou najde, dejte vědět ). Ale co je podstatou toho celkem podprůměrného snímku jsou Lordi http://hudbametal.bloger.cz/Lordi/Lordi bohužel, čekal jsem víc krve a víc řevu ( ne kňourání ). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)
  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)

Reklama

Reklama