Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

HAL 

všechny recenze uživatele

Heavy metalová skupina Lordi natočila už spoustu videoklipů a zjevně je to strašně bavilo, takže se postarala i o celovečerní film... samozřejmě se svými členy v hlavní roli. Dark Floors se ale od jejich klipů diametrálně liší v několika dosti důležitých věcech, protože klipy se hororové tematiky drží jen formálně a do temných záběrů a "děsivých" podtónů zasazují spolu s uberbéčkovými monstry tuny nadsázky a vtipu, takže ve výsledku vytváří vynikající parodii na staré horory o démonech z hlubin požírajících nebohé smrtelníčky. Což nepřekvapivě velice sedí k jednoduchému, ale melodickému a docela chytlavému heavíku který Lordi hrají. Film, který s nimi vznikl, ale na komediální prvky a nadsázku kašle a snaží se tvářit jako vážný a napínavý horor... což samozřejmě s monstry co by rozesmály i pětiletého caparta tak trochu nejde, ať už je režisér utopí ve tmě sebevíc. Když odhlédnu od směšných záporáků, tak zůstane slušně řemeslně zrežírovaná duchařina/vyvražďovačka s převelice hloupým scénářem naplňujícím do detailu všechny žánrová klišé na které si lze vzpomenout. Všechny postavy jsou totálně jednorozměrné a už z jejich charakteristik je jasné, kdo nejspíš přežije a kdo je pouhý cannon fodder (klaďák, drsňák, sexbomba, nesympatický idiot, senilní dědek který jediný ví co se děje ale nikdo mu nevěří a divná holka na vozíku která za všechno může). A kde není aspoň trochu zajímavý děj, není ani napětí, ani zábava... takže pro nefanoušky těšící se na každý výstup svých oblíbenců jde jen o další z mnoha podprůměrných hororů. 4/10 ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle fantasy horor je pro mě docela zklamání. Děj a kompletně celý příběh je hodně nudný. I přes zajímavý námět a slušné efekty působí celý snímek dost křečovitě, lekavé scény nefungují a napětí jako by neexistovalo. Ovšem masky jsou opravdu povedené. Otec chce odvést svou autistickou dcerku z nemocnice, kde její léčba neprobíhá podle jeho představ. Výtah je ale po výpadku proudu společně s hrstkou dalších lidí zaveze do liduprázdné nemocnice, kterou obývají démoni (dočkáme se i zombií). Počáteční snaha zjistit co se vlastně stalo se mění v marnou snahu dostat se ven. Takže podtrženo sečteno, děj je sice nudný, ale prostředí prázdné nemocnice, masky a triky povedené. Hodnotím dvěmi hvězdami. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když se hudebníci převlečení za bubáky rozhodnou účinkovat v hororovém filmu, nemusí to dopadnout dobře. A přesně to se stalo v případě Dark Floors. Nemám nejmenší výhrady k prostředí a atmosféře, která byla místy opravdu hutná, ovšem herecké obsazení s neskutečně otravným dítětem to zabíjí. A samotní Lordi v roli příšer... nějak se mi tam vzhledově nehodili. Působili na mě jako kdyby vypadli z úplně jiného filmu. A nic na tom nemění to, že jsem věděla, kdo jsou. Uznávám, že ve světě hudby je to poměrně originální a podobně propracované kostýmy jsou na pódiu skutečnou raritou, ovšem filmu se měli kluci z Lordi vyhnout obloukem. Ne moc dobrý dojem navíc podpořil divný konec, který si ani s odstupem času neumím moc vysvětlit. Nenáročný divák si v tom možná i přesto najde své. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na CT se z dcerky čoudí, po špitále taťka bloudí. Dřív než sedmá odbije, pointa film zabije.“ U svatého Urina, to mají ve Finsku tak podfinancované zdravotnictví, že nemocnice nemá ani na pastelky do dětského koutku? A ke všemu nějaký dobytek ukradl chudince autistce červenou tužku! KVÍZ(L)OVÉ OKÉNKO: [][] Proč se z tunelu CT kouří jak z toustovače? Zapomněli z něj vyndat topinku nebo pacienta? Kolik osob se vleze do výtahu v havarijním stavu? A kolik duchů heavymetalistů? Kde se fláká uklízečka, že má všude bordel jako v tanku?! A co dělá ochranka, že se jí po chodbách poflakují mrtví bezdomovci? Příliš mnoho záhad v sedmém patře, to by nevyřešil ani Dr. House s třináctkou. [][] Scénář je marný jak léčba hypochondra, místo velké pointy jen velké kulové a z holčičky na kriplkáře s kolovrátkem v hubě mě rozbolela hlava. Dva brufeny zobnu. Výsledek kolonoskopického vyšetření hororového střeva skupiny Lordi: viz zasvěcený komentář HAL. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to mělo znamenat .. nejspíš nějaká propagace finské rockové skupiny. No co, každopádně film se ubíral správných směrem do 25té minuty, kdy jsem si ještě říkal, že děj má správnou temnou atmosféru (to je asi to nejlepší, co lze pochválit) , až do té doby, kdy se objevila na scéně první příšera, to mi už spadla čelist a film šel náhle z kopce a propadal se stále níž. Co se konce týče - jeden velký otazník ... přesně ty závěry co nemusím a v některých případech to znamená náběh na další díl .. další díl s Lordi už bych nesnesl. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)
  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)
  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)

Reklama

Reklama