Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Juddem Apatowem. S režisérem, který zde má ohromnou pověst, co se týče komedií. Proto jsem čekal, že Komici budou fakt nářez. Jenže… Takhle, neříkám, že to je špatná komedie, to ne. Fakt jsem se pobavil a 70 % tomuto filmu dám s čistým svědomím. Ale nepochopil jsem, co je na tom jiného, než na ostatních komediích. To, že v komedii často používá "fuck", nebo to, že se si dělá legraci z mnoha filmů? Kamenujte mě, jak chcete, ale zatím (tohle je velmi důležité slovo, protože jak říkám, tohle je můj první Apatow) pro mě Apatow není ničím výjimečný, stejně jako tato komedie. Že je film zábavný? Ok, to je (i když v některých částech jsem si spíše řekl: "Tomu se mám jako smát?!") ale nemyslím si, že by se tohle nějak lišilo od komedií dejme tomu Kevina Smithe. Nicméně Sandler podal skvělý výkon, Rogen taky a celkově mi ani nepřišlo, že to je skoro dvě a půl hodiny, takže jo, budu muset vyzkoušet dalšího Apatowa. Možná, že v jiném snímku najdu onu genialitu. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se označit Funny People za film mimořádný. Otázkou je, kam dal může Apatow tematicky zajít, protože se mi zdá, že uzavřel jednu kapitolu a vícekrát se toutéž cestou ubírat nemůže. Hořím zvědavostí už teď. ____ V kinematografii začíná podle všeho převládat tendence pohledů do zákulisí, známá z Wrestlera, Karamazů nebo JCVD. Moderní filmy prostě nemůžou ukazovat již jen plátno, ale i dění za plátnem. Film ožil a chce se nám ukazovat celý. Usiluje o totalitu. Vedle setření hranice soukromého a veřejného zásluhou vpuštění kamery k šukačkám i na stage tuto rovinu nastoluje ve Funny People druhá půle, kde se střetává obyčejná rodina Laury a slavný komik Simmons. První půle je naproti tomu autoreflexí vývoje v tvorbě samotného režiséra, ve které vyjednává starší a přisprostlá verze Apatowa ze 40 let panic, zastoupená Sethem Rogenem, s vyspělejší verzí Apatowa z Funny People, kterou ztvárnil Adam Sandler. Psychologičtější výklad by se možná snažil naznačit, že postava Rogena je stínovou postavou v nevědomí Sandlera, jeho odštěpeným komplexem: minulostí komunikující v nitru člověka do té míry s jeho přítomností, že je schopna zcela nově ukázat lidský život. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Měl jsem Apatowa TAK rád. Mám ho rád stále (jako scénárista nebo spoluscénárista je k nezaplacení), jenže teď už vím, že ten člověk je ještě více "jinde", než jsem původně myslel. Judd má sice nesmírný nadhled, vtipu na rozdávání, a nedělá si z ničeho těžkou hlavu, jenže v jeho novém filmu s (opět) bezvadným Adamem Sandlerem se nechal až příliš unést. Třetí fórek o obřích varlatech / otírání žaludů / svrasklých penisech mě ještě dokázal s mírným sebezapřením rozesmát, jenže pak se začalo mužské přirození "srát" (to se nedá jinak říct) do každého desátého dialogu, a to mi HODNĚ vadilo. Beru, že je Apatow velmi upřímný, to mám na lidech rád; beru, že mu nedělá problém mluvit o oplzlostech a sexu - to já také dělám; jenže když od filmu čekám, že bude mít podobný nádech, nesmí se to přepísknout. Líbilo se mi například, jak tvůrci haní facebook a myspace a podobné věci, líbilo se mi také, jakou jsem měl parádní možnost nakouknout za oponu pořadu Na stojáka, a nepohrdnul jsem ani nadprůměrným hereckým osazenstvem (Rogena prostě žeru), ale jak říkám: v dialozích to bylo odvážnější a střelenější než Boogie Nights, jenže bohužel i trapnější. Takže rejžo: příště více komediální akce a méně proslovů o penisech. Posledních 30 minut je bezchybných a jako z úplně jiného filmu. 70%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

I've seen new Harry Potter Movie. Harry is getting old! Judd Apatow má velké srdce a ještě větší talent. Svým neotřelým humorem ve stylu "Smithovek" dokázal stvořit jednu z nejlepších komedií posledních let, jenž je vtipná jak šíleným, tak inteligentním způsobem a zároveň po romantické stránce nepůsobí vůbec kýčovitě. Hlavní hrdinové trousí fórky či životní pravdy v každém dialogu, takže ani přes nadprůměrně dlouhou stopáž (jedná se o letní komedii) film nenudí a svižně plyne skrze opravdu dobře napsaný scénář (naprosto nepředvídatelný). Co se týče hereckého obsazení, tak nemohlo být lepší. Adam Sandler balancuje na hraně mezi Reign me Over a Punch-Drunk Love, čímž se jeho postava stává sympatickou a nehorázně vtipnou již od první sekund (ano sekundy, ten začátek je vynikající) a do závěrečných titulků se na tom nic nezmění. Seth Rogen září jak Chernobylská elektrárna, ten kluk má nekonečné zásoby pozitivní energie! Zástupce ženského pohlaví Leslie Mann hrdě drží krok s hlavními hrdiny. Třešničkou na dortu se pak stává Eric Bana a jeho šílený akcent. Shrnuto a podtrženo, Funny People je nejlepší komedie tohoto roku (promiň Bruno). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)
  • Adam Sandler sa cítil previnilo, keď hovoril nechutné vtipy o ženách vo filme, kvôli svojim dvom dcéram. (Flipper)
  • Eric Bana udělal z Clarka Australana, aby se mu v mateřském přízvuku lépe improvizovalo. (JayZak)

Reklama

Reklama