Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ostatní si myslím, že Komici majú svoje plusy aj mínusy, no pozerali sa príjemne. Hlavným mínusom je samozrejme stopáž. Chcelo byť povedaného i ukázaného veľa a skladanie mozaiky si vypýta istý čas - ale tých 10 -20 minút dolu by sa určite dalo stiahnuť hoci len dynamickejším strihom. Na druhej strane je nálada snímky akoby v tempe života, nie akčného filmu. Čo príjemne prekvapí a udrží pozornosť diváka, sú naozaj mnohé skvele postavené scény, vypiplané režisérom aj hercami, z ktorých srší cynizmus a irónia života. Záverečný posudok - je to dlhé, ale raz si k tomu sadnite a pozrite sa. Plusy určite vyvážia mínusy. Ja končím na 3,5 hviezdičke. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se označit Funny People za film mimořádný. Otázkou je, kam dal může Apatow tematicky zajít, protože se mi zdá, že uzavřel jednu kapitolu a vícekrát se toutéž cestou ubírat nemůže. Hořím zvědavostí už teď. ____ V kinematografii začíná podle všeho převládat tendence pohledů do zákulisí, známá z Wrestlera, Karamazů nebo JCVD. Moderní filmy prostě nemůžou ukazovat již jen plátno, ale i dění za plátnem. Film ožil a chce se nám ukazovat celý. Usiluje o totalitu. Vedle setření hranice soukromého a veřejného zásluhou vpuštění kamery k šukačkám i na stage tuto rovinu nastoluje ve Funny People druhá půle, kde se střetává obyčejná rodina Laury a slavný komik Simmons. První půle je naproti tomu autoreflexí vývoje v tvorbě samotného režiséra, ve které vyjednává starší a přisprostlá verze Apatowa ze 40 let panic, zastoupená Sethem Rogenem, s vyspělejší verzí Apatowa z Funny People, kterou ztvárnil Adam Sandler. Psychologičtější výklad by se možná snažil naznačit, že postava Rogena je stínovou postavou v nevědomí Sandlera, jeho odštěpeným komplexem: minulostí komunikující v nitru člověka do té míry s jeho přítomností, že je schopna zcela nově ukázat lidský život. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to nebude dlouho trvat a dočkáme se filmu, který bude celý jednou velkou popkulturní referencí. Funny People se tomu zdárně blíží (nebo jím už jsou?), když v tomto duchu pracují i s hlavními postavami. Zhubnul především sám Rogen a jeho, charakterově stále stejná, postava s ním. Sandler skutečně vystupoval v Improvu apod. ____ Střet Sandlera a Rogena chápu jako vyjednání mezi zastaralým typem celebrity/komika, u kterého stále fungovala fascinace nedostižným superstar statutem, bohatstvím a děvkařstvím, a novodobým komediálním hrdinou z lidu - loserem, který o sexu spíš vtipkuje, než aby ho provozoval. Důležitý je také druh humoru, který každý z nich představuje - zatímco Sandler oldschoolově pracuje s hlasem, imituje a nejednou se vžívá do role otravné důchodkyně (není jeden z oblíbených filmů Apatowa Tootsie?!), Rogen spoléhá na popkulturní aluze a zosobňuje první dekádu jednadvacátého století jako desetiletí informačního bombardování, ve kterém právě odkazy na známá (byť omezenému okruhu lidí) fakta tvoří nový druh humoru a umožňují bavičovi pomrkávat na obecenstvo. Sandler potřebuje Rogena, aby doslova přežil v branži - když vezme zakázku pro MySpace, musí mít k disposici postavu nové generace, která se v záležitostech internetu orientuje, aby vůbec mohl dělat svoji práci. ____ Vzhledem ke zvolenému tématu stand-up comedy a hojně zmiňovanému židovství zřejmě nejosobnější Apatowův film. A taky nejvyspělejší; prozatimní vrchol jeho tvorby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)

Reklama

Reklama