Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se po dvou letech přesunul z producentské židle na tu režiiní a natočil překvapivě slabé komediální drama, které zachraňují jen nadprůměrné herecké výkony. Apatow opět natočil film ze života, který se zaměřuje na oblíbené téma jeho předchozích filmů a to je přátelství a tentokrát přidává i téma smrti. Bohužel je film neuvěřitelně zdlouhavý, nevtipný a kvůli -na komedii- smrtící délce, dost nudný. Vše táhnou jen herci v čele s opět vážnějším a velice dobrým Sandlerem. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

I've seen new Harry Potter Movie. Harry is getting old! Judd Apatow má velké srdce a ještě větší talent. Svým neotřelým humorem ve stylu "Smithovek" dokázal stvořit jednu z nejlepších komedií posledních let, jenž je vtipná jak šíleným, tak inteligentním způsobem a zároveň po romantické stránce nepůsobí vůbec kýčovitě. Hlavní hrdinové trousí fórky či životní pravdy v každém dialogu, takže ani přes nadprůměrně dlouhou stopáž (jedná se o letní komedii) film nenudí a svižně plyne skrze opravdu dobře napsaný scénář (naprosto nepředvídatelný). Co se týče hereckého obsazení, tak nemohlo být lepší. Adam Sandler balancuje na hraně mezi Reign me Over a Punch-Drunk Love, čímž se jeho postava stává sympatickou a nehorázně vtipnou již od první sekund (ano sekundy, ten začátek je vynikající) a do závěrečných titulků se na tom nic nezmění. Seth Rogen září jak Chernobylská elektrárna, ten kluk má nekonečné zásoby pozitivní energie! Zástupce ženského pohlaví Leslie Mann hrdě drží krok s hlavními hrdiny. Třešničkou na dortu se pak stává Eric Bana a jeho šílený akcent. Shrnuto a podtrženo, Funny People je nejlepší komedie tohoto roku (promiň Bruno). ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pri všetkých tých schematických, predvídateľných a klišéovitých komédiách, ktoré hollywood produkuje, je apatowov počin veľmi príjemné sčerenie vôd žánru; aj v rámci sandlerovej filmografie, z ktorej si tu uťahuje a strieľa, je to vybočenie do kvalitnejšej kategórie; rogen (schudnutý a nezhulený) je dojímavý a skvelý, hill - ešte neschudnutý a schwartzman - schudnutý až veľmi, sú veľmi príjemné a trefné doplnenia inak celkovo sympatického a silného castu plného skvelých cameí ("I´d think everybody love you!"); scenár je vtipný, odsýpa i napriek dĺžke, nenudí, pár fórov naozaj pobaví a pár ide naozaj na kožu; bol som taký spokojný, že keby som to videl v kine (rozumej - neprerušovane a vo veľkolepom audio-vizuálnom podaní a atmosfére) asi by som sa veľmi silno bránil nedať plné hodnotenie; ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Postavy George a Ira byly napsány výhradně pro Adama Sadlera a Setha Rogena. (TomikZlesa)
  • Dej filmu a jeho postavy sú založené na románe Scotta Fitzgeralda: "The Great Gatsby" (Veľkolepý Gastby). (Flipper)
  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)

Reklama

Reklama