Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

POMO 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler -> Eric Bana: "Kdybych vypadal jako ty, byl bych celý den doma a j*bal sám sebe." Jeden z mála heftov, ktoré vás v tejto smutnej komédii parádne rozosmejú. Ale budete sa s jej postavami cítiť príjemne a o tom je. O vzťahoch, potrebe mať niekoho nablízku, o význame minulých lások a o tom, že byť slávny a bohatý nemusí znamenať nebyť osamelý. Skôr naopak. Apatow perfektne vypointováva väčšinu dialógov, odkrýva život za hollywoodskym pozlátkom a hercov necháva zažiariť "vnútorne". Ale dva-a-pol-hodinová stopáž je na daný žáner naozaj príliš. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemam rada tento druh humoru, ani Sandlera a ani Rogena a uz vobec som necakala, ze by na filme so slovickom Funny v nazve mohlo byt nieco funny, ale cuduj sa svete, stalo sa. Dokonca mi nevadila ani ta dlzka, ja som sa kralovsky bavila, akurat, ze ten Sandler by si zasluzil obuskom do hlavy. A najvtipnejsia postava? Clarke alias Eric Bana (kto by to bol do neho povedal). Najvtipnejsia scena? Ked Laura napodobnuje Clarka. Hilarious! Nieco mezi bromance, dramou a komediou, ale naozaj vyborna vec. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Žeby Judd Apatow schytal "syndróm Michaela Baya" a mal pocit, že už môže všetko? Hmmm uvidíme časom, každopádne tak prepálenú stopáž som už dlho nevidel, 90 minút by kľudne stačilo. Príbeh sám o sebe je spletitý, plný zaujímavých scén a fajn myšlienok. Na druhej strane opak- kopec scén je natiahnutých až hrôza a paradoxne kopec vecí mi prišlo ako hra na efekt, povrchné pozlátko. Najväčším sympaťákom bol jednoznačne Seth Rogen, Sandler mi prekvapujúco nevadil, na danú postavu sa dokonca výborne hodil. V konečnom dôsledku je Funny People dobrým filmom, celkom zábavným..."zrozumiteľne povedané"- takým hybridným Mužom Na Mesiaci tak trochu od Kevina Smitha, hodeným do farebnejšej krabičky pre väčšie masy, oveľa povrchnejším:) Kto vydrží do konca, nemal by ľutovať (hoci pri tej stopáži si môže zároveň aj gratulovať:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako Muž na měsíci, ale sympatičtější a civilnější s tím že Sandler neumře, ale dokonce se z toho dostane. To přináší zajímavý vývoj postavy, páč on už je smířenej se smrtí a když se uzdraví, tak vlastně nemá pro co žít. Což jsem snad nikde neviděl, protože vždycky když má ve filmu někdo chorobu, tak umře. Jevištní scénky jsou opravdu všechny vtipné. Ten film je opravdovou poctou stad up vystoupením. Problém ale je, že se snaží být moc komplexní. Střídá mnoho nálad, má příliš postav a je moc dlouhý. Nebýt sympatických herců, byl by to průšvih. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemnej mix mezi komedii a drama, kterej vypada jak neco mezi Muzem na mesici a klasickou apatowkou o parte kamosu kecajicich (obcas fakt ultra) sprostarny a do toho nejaky ty vztahy. Jasne, Apatow tu nakousne zbytecne moc veci a celej film by moh mit klidne polovicni stopaz, ale co na tom zalezi, kdyz ty dve a pul hodiny naprosto perfektne utecou, i kdyz se clovek nepopada smichy za bricho a obcas je film spis smutnej, porad to je skvela zabava, navic obsazena skvelejma hercema. Sandler zase podava jeden ze svejch perfektnich dramatictejsich vykonu, kde nehraje jen nejakyho magora. Oproti tomu, ackoliv Rogen perfektne zhubnul a je super sympatickej, herecky dost zaostava. Nicmene dalsi plus filmu jsou skvele napsany postavy, ktery si clovek proste musi oblibit, i kdyz obcas delaj pekny sracoviny. No a to vse je navic moc prijemne natoceny, takze nemuzu jinak, nez cistejch 5*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Soundtrack obsahuje skladby od bývalých členov The Beatles a ich sólových projektov, ale ani jednu od samotných Beatles. (Flipper)
  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)

Reklama

Reklama